Microsoft: Nya Windows lanseras

foto-microsoft-satya-nadell-960640.jpg

Nu ska en ny generation av Windows lanseras. Enligt Satya Nadella, vd Microsoft, är förändringarna stora och nya Windows kommer innebära ökade möjligheter för både utvecklare och kreatörer.

– Vi kommer snart dela med oss av en av de viktigaste uppdateringarna av Windows under den senaste tioårsperioden, för att skapa större ekonomiska möjligheter för utvecklare och kreatörer. Jag har själv testat det under de senaste månaderna och är väldigt exalterad över nästa generations Windows, säger Satya Nadella. 

Under Microsofts utvecklarkonferens Build 2021 brukar det kunna presenteras en del nyheter, men i år är nog den största nyheten en som inte presenteras, nämligen nya generationens Windows. 

Med nya Windows lovar Satya Nadella fler möjligheter för Windows-utvecklare och han säger att mer information kommer inom en väldigt snar framtid. 

The Verge uppmärksammar att Satya Nadella inte pratar om Windows 10, något som Microsoft brukar göra, utan att han pratar om nästa generationens Windows. Det skulle kunna vara en indikator på att det är stora förändringar i sikte. 

Fortsättning lär följa. 

Källa: The Verge

28 maj 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng