Gaming-erfarenhet en fördel när du söker jobb

Manpower, Gaming, Bakhuvudet På En Datorspelare Som Spelar Datorspel

Närmare 40 procent av chefer anser att online-gaming är en erfarenhet som ska ses som en tillgång i en arbetsansökan. Men bland arbetssökande gamers är det stor skillnad mellan kvinnor och män om de tror att deras kommande chef anser att det är en merit eller inte.

– Många betraktar spelande som ett tidsfördriv utan funktion, men gamers utvecklar ofta mjuka kompetenser genom sitt spelande. Arbetsmarknaden efterfrågar människor som kan samarbeta, planera framåt och kommunicera väl. Förmågor som spelande ofta bidrar till att utveckla, säger Patric Palm, Managing Director på Manpower Enterprise.

4 av 10 chefer positiva

Manpower har i sin undersökning tillsammans med Demoskop frågat chefer om de skulle värdera en kandidats spelerfarenheter som en kompetensmässig tillgång och 39 procent menar att de skulle göra det. Samtidigt tror totalt 32 procent att det skulle öka deras chanser, men bara 24 procent av kvinnor som spelar online-spel tror att det är värt att nämna, medan 38 procent av männen är mer positiva.

– Det gynnar framför allt arbetsgivarna och arbetsmarknaden när vi tänker utanför ramarna för traditionell rekrytering. Att våga vara okonventionell i rekryteringsprocessen leder till ökat nytänkande och mångfald på arbetsplatsen. Mitt främsta tips till jobbsökande är försöka bredda synen på vilka förmågor du har förvärvat genom livet, och att lyfta dem på ditt cv. Även mindre traditionella erfarenheter kan bidra till eftertraktade kompetenser som inte går att studera sig till, säger Patric Palm.

Totalt tillfrågades 2 858 egenföretagare, anställda, arbetssökande och studerande i undersökningen.

Källa: Manpowergroup

31 maj 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim Lefflerdigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng