Digit Hub stödjer automation i Skåne

Digithub, Vilax, Landskrona, En Grå Soffa I Ett Ljust Rum

Flödesdata i Landskrona och automatiserade processer för möbeltillverkningsföretaget Vilax. Det är två digitaliseringsprojekt som nu får stöd av initiativet Digit Hub. Beslut om stöd till nya projekt fattas under hösten och verksamheter kan redan nu anmäla sitt intresse.

– Behovet av att digitalisera är stort, och det märker vi inte minst på intresset för DigIT Hub och Missions-programmet, säger Marcus Engqvist, projektledare för Digit Hubs Missions-program.

Digit Hub verkar för att öka digitaliseringen hos små och medelstora företag och offentlig sektor i södra Sverige och finansieras bland annat av Region Skåne och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. Med sitt så kallade mission-program har verksamheter kunnat söka stöd för att under sex månader ta ett digitaliseringsprojekt från idé till verklighet.

Flödesdata och automatisering

Ett av projekten sker i Landskrona kommun och ska undersöka teknologi och processer för användning av flödesdata. Målet är att det ska leda till bättre tjänster för stadens invånare.

Det andra projektet genomförs tillsammans med den skånska möbeltillverkaren Vilax, med fokus på automatisering med hjälp av digitala verktyg med målsättning om ett förenklat och effektivare arbetssätt.

– Vi ser glädjande på alla de digitaliseringsidéerna vi fått in under ansökningsperioden, där samtliga bedömts utifrån urvalskriterierna representation, behov, hållbarhet och engagemang. När det gäller de två utvalda projekten delar de möjligheten för en betydande innovationsgrad och framförallt att resultaten har stor potential att spridas till andra organisationer, säger Britta Duve Hansen, teknisk projektledare hos Digit Hub.

Beslut om nya stöd fattas under hösten 2021, och verksamheter kan redan nu anmäla sitt intresse.

Källa: Digit Hub

17 maj 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng