Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med HPE

Upplev edge med Aruba

Bergsklättring 960640

Edge-to-cloud-eran är här och den kommer att vara lika stor som mobile first-epoken. Det menar Arubas grundare Keerti Melkote under bolagets event Atmosphere. Dessutom lanserar Aruba flera nyheter om plattformen ESP. 

Det är i den intelligenta kanten i exempelvis butiker, klassrum och på farmer som mestadelen av datan från användare, sensorer och enheter kommer genereras. Den behöver distribueras på ett så kostnadseffektivt, smidigt och automatiserat sätt som möjligt, säger Keerti Melkote, grundare av Aruba, en del av HPE.

Eventet Aruba Atmosphere inleds med att Keerti Melkote håller en keynote med rubriken Your journey, your edge. Han menar att vi nu står inför en digital transformation där kant-till-moln är navet.

2010 gick vi igenom BYOD-eran där alla började använda smarta telefoner, plattor och appar och började använda dem även på jobbet. 2015 kom mobile first-eran där trådade och trådlösa nätverk arbetade ihop, molnet började nyttjas alltmer och AI-funktioner började användas för att göra nätverken mer intelligenta.

Nu kommer vi till edge to cloud-eran där trådlöst, trådat och WAN förs ihop, AI är inte längre en funktion utan det är inbyggt i nätverksarkitekturen. Samtidigt är zero trust och SASE-säkerhet, det vill säga Secure Access Service Edge, implementerat och allt levereras i en flexibel konsumtionsmodell, säger Keerti Melkote.

Här kommer Aruba ESP, Edge Services Platform, bolagets plattform för tjänster inom Edge-teknik, in i bilden. För att möta den nya eran lägger Aruba in nya funktioner i ESP som ska underlätta transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys.

Säkra IoT-enheter

En nyhet är att Clearpass Policy Manager, som kontrollerar åtkomst och säkerhet i nätverk, nu även erbjuds som en del av Aruba EdgeConnect SD-WAN. Det ska skapa en zero trust-segmentering för att säkra bland annat IoT-enheter. Samtidigt ska användare få en enhetlig och automatiserad hantering av roller i nätverket.

Dessutom integreras Aruba Threat Defence med Aruba EdgeConnect, vilket betyder att de som använder det sistnämnda verktyget nu på ett enhetligt sätt kan överblicka och snabbare upptäcka hot.

Keerti Melkote Aruba

Keerti Melkote, grundare av Aruba, en del av HPE.

Genom integrationen av Clearpass Policy Manager och Aruba Threat Defense med plattformen för EdgeConnect SD-WAN finns nu ett samlat rollbaserat ramverk. Detta gör det enklare för våra användare att introducera lösningar som bygger på Zero Trust och SASE, säger David Hughes, chef för WAN-delen hos Aruba. 

Lita på AI

Nytt är också att Aruba Orchestrator Management Console nu levereras med förkonfigurerade inställningar för en mängd olika leverantörer av molnsäkerhet. Det är något som ska underlätta valfriheten när användare vänder sig allt mer mot en molnarkitektur uppbyggd runt tidigare nämnda zero trust och SASE.

 Användare kan därmed få en mer flexibel och molnbaserad modell som dessutom har stöd för integration av tjänster från en mängd olika leverantörer. Allt orkestreras centralt från en enda plats, säger David Hughes.

Den digitala transformationen är här och framtiden kommer att se radikalt annorlunda ut jämfört med tidigare. Företag behöver omfamna edge-to-cloud-arkitekturen och lita på tekniker såsom AI så att den kan generera värde till din organisation, avslutar Keerti Melkote.

14 april 2021 Uppdaterad 28 april 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Ljus Väg Som En Tunnel Mellan Träd Som Växer Över
video
Ett samarbete med IBM

IBM:s gröna framtid

21 okt 2020 digit

Bättre teknik för att fånga in koldioxid och för att smartare härma naturens sätt att omvandla kväve. Det är två av de fem stora mål som IBM sätter upp och bidra till att utveckla de kommande fem åren. Och det blir möjligt tack vare AI, kvantdatorer och det hybrida molnet. 

Granö Puff Vanlig
podcast

Teknik, hållbarhet och HPE

16 jun 2020 ledarskap

För att driva ett teknikbolag krävs en djup teknikkunskap och en god portion nyfikenhet. Det menar Anna Granö, Sverigechef HPE, som egentligen drömde om att bli barnläkare, men är idag glad över att det blev industriell ekonomi. Lyssna på Voisterpodden, tillsammans med Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige och Voisters Lisa Nore.

grönt landskap syns inifrån en bil genom bilrutan.jpg
video
ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

27 mar 2020 digit

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

minecraft-satya.jpg

Nyheter från Ignite

4 nov 2019 digit

Lagra data via glas, integrerad AI i ditt Microsoft 365 och möjligheten att använda Azures tjänster även i andra molnmiljöer, var några av nyheterna under Satya Nadellas keynote på Microsoft Ignite.

julkrans in taket.jpg
video

Cisco sluter cirkeln

23 okt 2019 digit

Att vara medveten, bygga beslut på rätt information och vara snabb att verkställa är tre delar för en lyckad digital strategi. Det säger Colin Seward, CIO EMEAR, Cisco.

blått mötesbord ovanifrån.jpg
video

Smarta möten med AI

28 aug 2019 digit

Ciscos videotjänster blir alltmer molnbaserade. Med AI på plats, för att känna igen dig när du går in i mötesrummet, och goda möjligheter till integrering, finns det stora vinster att göra. Det menar kollaborationschefen för EMEAR, Vaughan Klein.