Svenskt datacenter för Cisco

Stockholm Drönarfoto

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

De nya datacentren är en del av Ciscos molntjänst Umbrella och upprättas nu både söder om Stockholm och i Köpenhamn, men av säkerhetsskäl är det inte uttalat exakt var. Just Umbrella är en viktig del i Ciscos satsning på SASE, Secure Access Service Edge, som är ett sätt att knyta ihop flera säkerhetsaspekter i ett integrerat paket.

Strategiskt viktig plats

– Att datacentret nu ligger i Stockholm innebär att alla våra kunder kan få en ännu bättre användarupplevelse med snabbare responstid och högre prestanda, säger Henrik Bergqvist, cybersäkerhetsexpert på Cisco sverige.

Utöver att dessa städer ligger i regioner med mycket användare och trafik, är det enligt Cisco också en strategiskt viktig placering eftersom Stockholm och Köpenhamn ligger nära så kallade IXP:s, Internet Exchange Points, eller internetknutpunkter, där internetleverantörer utbyter trafik mellan sina nätverk.

– Norden är en av internets knutpunkter och genom att placera datacentret här ger det oss nya möjligheter att leverera bästa möjliga förbindelse över hela regionen, säger Henrik Bergqvist.

Det nya datacentret ska drivas till 99 procent av förnybar energi.

Källa: Cisco

22 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng