Självkörande pizza

En Smarrig Pizza

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

– Vi testar hur autonoma leveranser kan tillgodose våra kunders behov, säger Dennis Maloney, chief innovation officer på Dominos.

Utvecklad av Google-ingenjörer

Du beställer pizzan online, betalar och väljer R2 som leveransmetod. När den lilla självkörande bilen är framme öppnar du dess dörrar med en unik pinkod och hämtar ut dina pizzor.

R2 är utvecklad av Nuro som startades 2018 av två tidigare Google-ingenjörer och gick in i partnerskap med Dominos under 2019 för piloten som nu drar igång. Tidigare har R2 hjälpt till med leveranser från livsmedelsbutiker och kört medicinutrustning till två arenor i Kalifornien som då fungerade som tillfälliga behandlingsplatser för patienter med covid-19.

Till att börja med handlar det om en testperiod i området Woodland Heights i Houston, Texas.

– Den här testperioden kommer få oss att bättre förstå hur kunder reagerar på leveransen, hur de interagerar med roboten och hur det påverkar restaurangens verksamhet, säger Dennis Maloney.

Dominos Självkörande Nuro

Källa: The Verge

14 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto adobestock, domino's

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng