Nya, dynamiska Teams

Kvinna Med Grön Tröja I Ms Teams Möte

Lättare med ögonkontakt och en smartare överblick över mötesdeltagare och presentationer. Så kan Microsofts nya Dynamic View sammanfattas.

– Funktionen Dynamic View säkerställer att viktiga funktioner, som tumnaglar för bilder och presentationsinnehåll, nu visas tydligare och flyttas runt på ett smart sätt beroende på vad som händer i mötet, skriver Microsoft i en bloggpost.

I de senaste förändringarna i Teams lägger sig nu ansiktena på mötesdeltagarna till höger istället för under, när någon delar skärm. Det blir också att lättare att fokusera på specifika deltagare genom att sätta en pin på dem.

Lättare med ögonkontakt

Det ska också bli lättare för deltagare att se varandras ansikte i Togehter mode, alltså det utsnittet där personer till exempel kan placeras ut i en föreläsningssal, där förhoppningen har varit att göra mötena mindre långtråkiga och uttröttande.  

Ytterligare en ny funktion gör att du kan fästa en person ovanför en presentation, där tanken är att det bland annat ska förenkla möjligheten för ögonkontakt.

Nya Dynamic View ska nu vara möjlig att testa i appen för både Windows 10 och Mac OS.

Källa: ZDNet

Microsoft Teams Dynamic View1

Nya vyer i Dynamic View.

26 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock, Microsoft

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng