Fass som app

Olika Läkemedel Uthällda Ur Burk

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

– Vi har samlat den viktigaste informationen och presenterar den på ett lättillgängligt sätt. En app är bra för den som behöver läkemedelsinformation återkommande. I Fass-appen kan du spara ditt läkemedel för att snabbt hitta tillbaka till informationen eller dela den via sms eller e-post, säger Anna Wessling, chef för Fass.

Fyra miljoner besökare

Fass, en förkortning på Farmaceutiska Specialiteter i Sverige, är en sammanställning av fakta om olika läkemedel, och de cirka fyra miljoner besökare som sajten har månatligen består lika mycket av sjukvårdspersonal som av allmänheten.   

När Fass nu blir tillgänglig som app kommer det med en rad nya funktioner, som till exempel att användaren kan scanna av streckkoden på ett läkemedel och få upp information kring det i appen, bland annat om det finns på lager på apotek.

– Sedan tidigare har vi haft appar för hälso- och sjukvårdspersonal men vi ser att fler och fler besöker Fass från mobila enheter och därför har vi nu kompletterat vår mobilanpassade sida med en app för allmänheten. Vi tror att det framför allt är personer som använder läkemedel regelbundet som kommer ha mest nytta av den nya appen, säger Anna Wessling.

Sedan tidigare har Fass en läkemedelsapp för vårdpersonal och för veterinärer.

Källa: Fass

7 april 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto digit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng