Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Slutsnyltat på Netflix

Netflix Binge

Nu kan det vara slutsnyltat på andras Netflix-konton. Streamingjätten börjar testa en säkerhetsfunktion som gör att användare måste verifiera att de äger kontot för att kunna använda det.

När Netflix känner att en person potentiellt inte äger kontot som hen använder, så aktiveras den nya funktionen. Då behöver personen verifiera ägarskapet via en kod som skickas ut via mejl eller sms och som ska skrivas in inom en viss tidsram.

Sker det inte tillräckligt snabbt kommer man inte åt kontot längre. Då får personen istället uppmaningen att skaffa ett eget konto.

Genom förändringen vill Netflix få användare att sluta dela sina lösenord med personer utanför hushållet, och få alla att istället skaffa varsitt konto.

I en marknadsundersökning från tidigare i år uppgav en tredjedel av alla Netflix-användare att de någon gång delat lösenord med en person utanför det egna hushållet.

Källa: The Verge, SVT

15 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

EU mot igenkänning

16 april 2021

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

Kvinnor mer videotrötta

16 april 2021

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coop scannar hållbarhet

15 april 2021

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Konsert när du vill

15 april 2021

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.