Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Lenovo

Säker hemma med Lenovo

Med säkerhetsportföljen Thinkshield vill Lenovo säkra hemmakontoret inom både hård- och mjukvara. Det innefattar alltifrån fingeravtrycksläsare och kryptering av hårddiskar till molnverktyg och maskininlärning.

Att många jobbar hemifrån skapar en distans till it-avdelningen. Många arbetade ju varierat även innan pandemin men då åkte de iallafall in till kontoret ibland och där kunde det ske någon sorts kontroll. Nu är det svårare för it-avdelningar att hålla koll, och det är här som Thinkshield kommer in, säger Pasi Välimaa, produktchef på Lenovo.

Lenovos säkerhetsportfölj Thinkshield berör många olika delar inom distansarbete. En del handlar om biometrisk inloggning, där valde Lenovo som första datorleverantör att 2004 gå ifrån lösenordsinloggning och istället införa fingeravtrycksläsare, vilket är något som bolaget fortfarande satsar på.

Fingret är både enklare och säkrare. Vi ser att tröskeln till att använda biometrisk teknik blivit lägre och att användarnyttan är högre än oron över att det inte ska funka. Sedan har ju användarvänligheten förbättrats enormt jämfört med 2004.

Kryptering av hårddisken

Lenovos portfölj Thinkshield stödjer även Bitlocker, ett program som krypterar allt på hårddisken. Ifall en användare har känslig information på datorn som den av någon anledning blir av med så är informationen ändå säkrad.

Vi kan även hjälpa till med att radera hårddisken om datorn blivit stulen. Tidigare behövdes en Enterprise-licens för Windows för att få tillgång till Bitlocker men numera räcker det med vanliga pro-licenser. Rent krasst innebär det att krypteringen blir tillgänglig även för småföretagare som sällan har enterprice-licenser.

Bitlocker är ju en Microsoft-produkt och för oss på Lenovo handlar säkerhet mycket om lyckade partnerskap.

Autopilot

Pasi Proffe

Pasi Välimaa, produktchef på Lenovo.

Med Thinkshield har du även tillgång till Windows Autopilot, ett molnbaserat verktyg som bland annat gör att anställda på företag får sina datorer i stort sett färdigkonfigurerade vid utrullning. Kopplat till detta finns även Lenovos egna Cloud Deploy.

Det gör att medarbetaren kan återställa sin dator hemifrån eller när hen är ute och reser, utan att behöva ta hjälp av it-avdelningen. Det enda som krävs är uppkoppling.

Ytterligare ett exempel på partnerskap är det med SentinelOne, som Pasi Välimaa kallar nästa nivå av antivirus. Genom bland annat maskininlärning och beteendeanalys säkrar och svarar antiviruset på diverse hot. Några delar av SentinelOne är standard i Thinkshield medan vissa andra kräver extra licenser, och lite så funkar Thinkshield i stort. 

– Många delar av Thinkshield ingår som standard i Think-produkterna medan vissa andra kräver extra val av hårdvara eller licenser. Du bör se på portföljen som ett smörgåsbord där vissa delar är grunden men andra kan du addera själv. Du kanske inte behöver exakt alla ingredienser.

 Sammantaget skapar dock portföljen en lättare och säkrare vardag för både användare och it-avdelningar.

19 mars 2021 Uppdaterad 22 april 2021 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Jobb Hemifran
video
ett samarbete med microsoft

Så säkrar Söderhamn

19 feb 2021 digit

När coronapandemin nådde Söderhamn valde många av de kommunanställda att arbeta på distans, vilket ställde nya krav på säker uppkoppling. En pilot av Windows Virtual Desktop innebar en betydligt enklare hantering för it.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Plattor 960640

Covid hjälper plattor

11 feb 2021 digit

Marknaden för plattor gick upp med 18 procent under 2020. Ökningen är en följd av coronapandemin då många letade efter billigare alternativ till bärbara datorer.

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

En Tecknad Hand Som Klickar Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

27 okt 2020 säkerhet

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.