Spot städar och planterar

Boston Dynamics robothund har nu utrustats med en arm och kan utföra en mängd nya uppgifter, som att plocka föremål, plantera och tända lampor. 

– Vår framgång mäts inte i hur vi kan få Spot att fungera utan hur du som kund kan få den att fungera, säger Robert Playter, CEO för Boston Dynamics.

400 sålda exemplar

Under det senaste året har Boston Dynamics sålt 400 exemplar av robothunden Spot. Den används främst inom industrin till exempel i gruvor, på oljeriggar och kärnkraftverk och även för datainsamling och patrullering i samband med social distansering under pandemin.

Nu har robothunden utrustats med flera nya funktioner och kunder kan välja att lägga till en arm med vilken Spot lyfter saker, slår av och på strömbrytare eller kranar och öppnar dörrar. 

Styr på distans

Nu är det dessutom möjligt att styra Spot på distans med ett tangentbord eller joystick via den webbaserade tjänsten Scout. Med Scout kan användaren koppla på olika lägen, beroende på om Spot ska upptäcka trappor eller om den har ramlat och behöver resa sig.  

Kostnaden för en Spot är från 74 500 dollar.

Källa: BBC

4 februari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Boston Dynamics

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng