Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

Så här såg eventen ut före coronapandemin, men det är fortfarande precis lika viktigt att träffas och utbyta idéer.

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event vForum i februari. Nytt för i år är att vForum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

VMwares digitala vForum 2021 äger rum 4, 9 och 11 februari. Ta del av alla nyheter och ny teknik.

– Som besökare kan du förvänta dig att få olika alternativ och perspektiv om alla frågor som rör applikationer, säkerhet och flermolnsmiljöer, säger Per Gustafsson, Senior Regional Director Nordics and Baltics, VMware.

Säkerhet i hela kedjan

En av VMwares stora satsningar under året kommer handla om säkerhet från ändpunkt till ändpunkt i nätverket, vilket inte minst är viktigt nu när så många arbetar utanför kontor och befinner sig på nät som säkerhetsavdelningar av naturliga skäl har mindre kontroll över.

Enlig Per Gustafsson kommer därför framtidens säkerhet att präglas av att ta tillbaka denna kontroll med en enhetlig säkerhet genom hela nätverkskedjan, från till exempel enhet, via routern, ut i nätet, in i molnet och tillbaka. Det kallas för SASE, Secure Access Secure Edge. Den molninbyggda VMware SASE-arkitekturen kombinerar SD-WAN, Secure Access, Trust Network Access, Secure Webgateway, Cloud Security Access Broker och NSX Firewall,

Dessa nätverks- och säkerhetstjänster kan levereras på ett inneboende sätt till fjärrkontor, mobila användare, campus och IoT-enheter.

– Det finns inget område inom it som har så många bolag som säkerhetsområdet. VMware har en unik position att göra en bred och enhetlig satsning för våra användare att koppla ihop hela arkitekturen och lägga samma höga nivå av säkerhet på alla delar, säger Per Gustafsson.

Vilket moln du vill

Den virtualiseringsteknik som VMware gick bräschen med för ett tiotal år sedan, och som förenklat gör att användaren kan utnyttja sin hårdvara effektivare, har bolaget utvecklat och anpassat till en värld av molntjänster. Genom Virtual Cloud Network samlas hela nätverket, enheter, molntjänster och egna servrar, på en och samma plattform med en och samma säkerhet.

Med Cloud Intelligence Service får du koll på hur alla delar i nätverket presterar, om det finns något som kan effektiviseras, och du kan också göra prognoser för kommande arbetsbelastningar för att lättare planera in om arbeten ska flyttas mellan miljöer.

– Idag handlar allt om applikationer och möjligheten att utveckla, testa och lansera dessa i så snabb takt som möjligt. VMwares lösningar gör det möjligt att utveckla applikationer på ett enhetligt sätt, sätta dem i produktion var du vill och flytta dem från vilken miljö du vill när du behöver.

Under vForum kommer deltagare få möjligheten att ta del av diskussioner och tips på att sy ihop en så smart miljö som möjligt, där ett fokus kommer att handla om vikten av en så kallad exit-strategi, det vill säga om man av någon anledning vill kliva ur ett moln.

– Inte minst i år har vi sett att oförutsedda saker kan hända som kan göra att man vill byta strategi för sin it. Där tror vi att vi har rätt förutsättningar att hjälpa företag och organisationer att vara 100 procent flexibla.

Per Gustafsson Proffe

Per Gustafsson, Senior Regional Director Nordics and Baltics, VMware.

Ny på jobbet

Utöver moln och säkerhet kommer vForum också handla om dig som är ny på din arbetsplats. Med VMwares plattform Workspace One Intelligent Hub får medarbetaren sin dator i handen och när han eller hon loggar in med sin nya arbetsmejl sätter datorn igång med att fixa alla de inställningar som är skapade och installerade på kontot. Väl inne finns det möjlighet att chatta med support under uppstartsprocessen.

– Det handlar om att möjliggöra för nya och engagerade medarbetare att komma igång med sitt nya arbete så fort som möjligt. VMwares lösning tillåter just detta, och medarbetaren kan kliva på sin nya roll vart han eller hon än befinner sig på ett säkert sätt, säger Per Gustafsson.  

vForum 2021

VMwares digitala vForum 2021 kommer att behandla tre stora områden, men istället för att allt sker under samma dag blir konferensen i år lite mer uppstyckad än vanligt och går under datumen 4, 9 och 11 februari.

15 januari 2021 Uppdaterad 22 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Voister, VMware

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Ung Kvinna Sitter Och Jobbar På Café Och Tittar Ut Genom Fönstret
video
Ett samarbete med HPE

Zero trust överallt med Aruba

28 apr 2021 digit

Zero trust och säkerhetslösningar som fungerar lika bra överallt blir allt viktigare. Nu presenterar Aruba lösningar som kan anpassas efter verksamheten, och som hanterar och säkrar både användare och klienter på en hybrid arbetsplats.

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Bergsklättring 960640
video
Ett samarbete med HPE

Upplev edge med Aruba

14 apr 2021 digit

Edge-to-cloud-eran är här och den kommer att vara lika stor som mobile first-epoken. Det menar Arubas grundare Keerti Melkote under bolagets event Atmosphere. Dessutom lanserar Aruba flera nyheter om plattformen ESP. 

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.