Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Lämnar VMware för Intel

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Text Fredrik Adolfsson Foto Voister 14 januari 2021 digit

pat gelsinger.jpg

Intel har stor potential att fortsätta omforma framtidens teknik och jag ser fram emot att arbeta med alla begåvade Intel-kollegor för att accelerera vår innovation och skapa värde för både kunder och aktieägare, säger Pat Gelsinger.

Bob Swan fick inneha platsen som vd på Intel i drygt två år, och han är därmed den vd med kortast tid i Intels historia. Innan dess var Bob Swan ekonomichef på företaget.

Den nya vd:n Pat Gelsinger har sedan tidigare en historia på Intel, där han började arbeta redan som 18-åring. Där skolades han av grundarna Robert Noyce och Gordon Moore, den sistnämnda även känd för Moores lag, och när Pat Gelsinger slutade 2009 gjorde han det som företagets teknikchef.

Gelsinger är en av arkitekterna bakom Intels processortyp 80486 och ska även ha varit drivande i att ta fram standarderna USB och wifi. Han tillträder rollen som vd på Intel 15 februari 2021.

Jag är glad över att komma tillbaka och kunna leda Intel framåt vid denna viktiga tidpunkt för företaget, vår bransch och vår nation, säger han. 

Källa: CNBC, ZDNet

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.