Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Lämnar VMware för Intel

pat gelsinger.jpg

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Intel har stor potential att fortsätta omforma framtidens teknik och jag ser fram emot att arbeta med alla begåvade Intel-kollegor för att accelerera vår innovation och skapa värde för både kunder och aktieägare, säger Pat Gelsinger.

Bob Swan fick inneha platsen som vd på Intel i drygt två år, och han är därmed den vd med kortast tid i Intels historia. Innan dess var Bob Swan ekonomichef på företaget.

Den nya vd:n Pat Gelsinger har sedan tidigare en historia på Intel, där han började arbeta redan som 18-åring. Där skolades han av grundarna Robert Noyce och Gordon Moore, den sistnämnda även känd för Moores lag, och när Pat Gelsinger slutade 2009 gjorde han det som företagets teknikchef.

Gelsinger är en av arkitekterna bakom Intels processortyp 80486 och ska även ha varit drivande i att ta fram standarderna USB och wifi. Han tillträder rollen som vd på Intel 15 februari 2021.

Jag är glad över att komma tillbaka och kunna leda Intel framåt vid denna viktiga tidpunkt för företaget, vår bransch och vår nation, säger han. 

Källa: CNBC, ZDNet

14 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Voister

Senaste nytt

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.