Lämnar VMware för Intel

pat gelsinger.jpg

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Intel har stor potential att fortsätta omforma framtidens teknik och jag ser fram emot att arbeta med alla begåvade Intel-kollegor för att accelerera vår innovation och skapa värde för både kunder och aktieägare, säger Pat Gelsinger.

Bob Swan fick inneha platsen som vd på Intel i drygt två år, och han är därmed den vd med kortast tid i Intels historia. Innan dess var Bob Swan ekonomichef på företaget.

Den nya vd:n Pat Gelsinger har sedan tidigare en historia på Intel, där han började arbeta redan som 18-åring. Där skolades han av grundarna Robert Noyce och Gordon Moore, den sistnämnda även känd för Moores lag, och när Pat Gelsinger slutade 2009 gjorde han det som företagets teknikchef.

Gelsinger är en av arkitekterna bakom Intels processortyp 80486 och ska även ha varit drivande i att ta fram standarderna USB och wifi. Han tillträder rollen som vd på Intel 15 februari 2021.

Jag är glad över att komma tillbaka och kunna leda Intel framåt vid denna viktiga tidpunkt för företaget, vår bransch och vår nation, säger han. 

Källa: CNBC, ZDNet

14 januari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Voister

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng