Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Hundens nya vän

Hunddörr960640

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma. 

MyQ Pet Portal heter produkten som kan styras via din mobil. Där kan du välja när hunddörren ska vara öppen eller låst, och därmed släppa in och ut ditt husdjur även när du exempelvis befinner dig på jobbet.

Hunden kommer in genom en skjutdörr som liknar en hiss, inuti ytterdörren, och som är i stort sett osynlig från utsidan. Även en högtalare ingår så att du via din telefon kan be din hund att gå ut om du så önskar.

Det går också att sätta fast en sensor på hundkragen så att skjutdörren automatiskt öppnas åt hunden och låser sig därefter. Det ska göra att oönskade djur inte kan komma in.

Det är ett säkert och bekvämt sätt att se till att din hund kan gå ut när den behöver, samtidigt som du får tillgång och överblick över hunden när du vill via din telefon, säger Beril Altiner från Chamberlain, företaget som skapat dörren. 

Det går inte att sätta dit Pet Portal på en befintlig dörr utan du behöver investera i en hel ytterdörr med husdjursportalen inbyggd. Dörrarna kommer börja säljas under året och väntas kosta omrking 25 000 kronor.

Källa: Techhive, Designboom

14 januari 2021 Uppdaterad 15 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.

Googles krav på USA

13 april 2021

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Microsoft AI-satsar

13 april 2021

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Robot förstår våra rörelser

13 april 2021

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Rekordbot för Alibaba

12 april 2021

Näthandelsgiganten Alibaba döms att betala 23,7 miljarder kronor i böter av kinesiska tillsynsmyndigheter. Det är den högsta företagsboten någonsin.