Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Hundens nya vän

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 14 januari 2021 digit

Hunddörr960640

MyQ Pet Portal heter produkten som kan styras via din mobil. Där kan du välja när hunddörren ska vara öppen eller låst, och därmed släppa in och ut ditt husdjur även när du exempelvis befinner dig på jobbet.

Hunden kommer in genom en skjutdörr som liknar en hiss, inuti ytterdörren, och som är i stort sett osynlig från utsidan. Även en högtalare ingår så att du via din telefon kan be din hund att gå ut om du så önskar.

Det går också att sätta fast en sensor på hundkragen så att skjutdörren automatiskt öppnas åt hunden och låser sig därefter. Det ska göra att oönskade djur inte kan komma in.

Det är ett säkert och bekvämt sätt att se till att din hund kan gå ut när den behöver, samtidigt som du får tillgång och överblick över hunden när du vill via din telefon, säger Beril Altiner från Chamberlain, företaget som skapat dörren. 

Det går inte att sätta dit Pet Portal på en befintlig dörr utan du behöver investera i en hel ytterdörr med husdjursportalen inbyggd. Dörrarna kommer börja säljas under året och väntas kosta omrking 25 000 kronor.

Källa: Techhive, Designboom

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.