Hundens nya vän

Hunddörr960640

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma. 

MyQ Pet Portal heter produkten som kan styras via din mobil. Där kan du välja när hunddörren ska vara öppen eller låst, och därmed släppa in och ut ditt husdjur även när du exempelvis befinner dig på jobbet.

Hunden kommer in genom en skjutdörr som liknar en hiss, inuti ytterdörren, och som är i stort sett osynlig från utsidan. Även en högtalare ingår så att du via din telefon kan be din hund att gå ut om du så önskar.

Det går också att sätta fast en sensor på hundkragen så att skjutdörren automatiskt öppnas åt hunden och låser sig därefter. Det ska göra att oönskade djur inte kan komma in.

Det är ett säkert och bekvämt sätt att se till att din hund kan gå ut när den behöver, samtidigt som du får tillgång och överblick över hunden när du vill via din telefon, säger Beril Altiner från Chamberlain, företaget som skapat dörren. 

Det går inte att sätta dit Pet Portal på en befintlig dörr utan du behöver investera i en hel ytterdörr med husdjursportalen inbyggd. Dörrarna kommer börja säljas under året och väntas kosta omrking 25 000 kronor.

Källa: Techhive, Designboom

14 januari 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng