Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Youtube-AI hittar hat

Emoji 960640

Youtube kommer framöver att be dig överväga dina kommentarer om de anses olämpliga, redan innan de blivit publicerade. Identifieringen av kommentarerna hanteras av bolagets AI. 

För att uppmuntra respektfulla konversationer på Youtube lanserar vi en funktion som varnar användarna när deras kommentarer kan vara stötande, vilket ger dem möjligheten att reflektera innan de publicerar, skriver Youtube i ett blogginlägg. 

Youtubes AI identifierar potentiellt oanständiga kommentarer genom att lära sig vad som blivit inrapporterat av användare tidigare. Vid varningar länkar plattformen till sina riktlinjer och frågar om du vill ångra kommentaren, eller publicera den ändå. 

Kommentarer som inte utlöser den nya varningsfunktionen kan fortfarande bli borttagna av Youtube senare, ifall man märker att de strider mot riktlinjerna. Samtidigt behöver inte kommentarer som triggade funktionen nödvändigtvis bli borttagna om de blir publicerade.

Enligt Youtube har antalet borttagna kommentarer på grund av hets mot folkgrupp multiplicerats med 46 sedan början av 2019. Och mellan juli och september i år tog videoplattformen bort 54 000 kanaler på grund av detta. 

Källa: Cnet

10 december 2020 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Adobestock

Senaste nytt

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin. 

Bitcoin hotar Kinas miljö

8 april 2021

Idag står Kina för 75 procent av all bitcoin-produktion och den så kallade miningen kräver så mycket energi att produktionen nu hotar landets mål att vara klimatneutral 2060.

AI-musik av 27-klubben

8 april 2021

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Fass som app

7 april 2021

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

Varning för Insta-hack

7 april 2021

Det blir allt vanligare att småföretagare får sina Instagram-konton hackade. Trots den allmänna uppfattningen att inte betala en lösensumma, tvingas många göra det på grund av bristfällig hjälp från Facebook, som äger plattformen.

Bättre möten utan video

7 april 2021

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.