Youtube-AI hittar hat

Emoji 960640

Youtube kommer framöver att be dig överväga dina kommentarer om de anses olämpliga, redan innan de blivit publicerade. Identifieringen av kommentarerna hanteras av bolagets AI. 

För att uppmuntra respektfulla konversationer på Youtube lanserar vi en funktion som varnar användarna när deras kommentarer kan vara stötande, vilket ger dem möjligheten att reflektera innan de publicerar, skriver Youtube i ett blogginlägg. 

Youtubes AI identifierar potentiellt oanständiga kommentarer genom att lära sig vad som blivit inrapporterat av användare tidigare. Vid varningar länkar plattformen till sina riktlinjer och frågar om du vill ångra kommentaren, eller publicera den ändå. 

Kommentarer som inte utlöser den nya varningsfunktionen kan fortfarande bli borttagna av Youtube senare, ifall man märker att de strider mot riktlinjerna. Samtidigt behöver inte kommentarer som triggade funktionen nödvändigtvis bli borttagna om de blir publicerade.

Enligt Youtube har antalet borttagna kommentarer på grund av hets mot folkgrupp multiplicerats med 46 sedan början av 2019. Och mellan juli och september i år tog videoplattformen bort 54 000 kanaler på grund av detta. 

Källa: Cnet

10 december 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonsäkerhet Foto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng