Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Bitcoins i Paypal

Paypal erbjuder sina kunder att både handla med bitcoins och att även köpa varor och tjänster med bitcoins och andra kryptovalutor. Beslutet har fått kursen på bitcoin att stiga, men samtidigt ifrågasätts beslutet.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 2 november 2020 digit

Händer Vid En Dator Med Ett Kort I Hand. Concept För Internetshopping

– Paypal har som mål att öka förståelsen och användningen av kryptovalutor bland konsumenter. Som del i det här erbjudandet kommer Paypal att bistå med utbildningsmaterial, skriver Paypal i ett pressmeddelande.

Rekordhögt värde

När Paypal meddelade sin nyhet till marknaden slog bitcoinvärdet rekord och steg till över 12 000 dollar per mynt.

Det är först under våren 2021 som kunder kommer att kunna köpa varor med bitcoins från de 26 miljoner försäljare som är slutna till Paypal. Även kryptovalutorna ethereum, litecoin och bitcoin cash kommer att kunna användas och de kommer även att kunna sparas i Paypal-plånboken.

Paypal har fått tillåtelse av New York State Department of Financial Services att inkludera bitcoin som betalmedel, via ett så kallat bitlicense, vilket är det första i sitt slag.

Frågor om vem som ska använda

Paypals manöver är dock inte helt självklar, bland annat är författaren och kryptovalutaexperten David Gerard skeptisk.

– Jag är överrumplad över att Paypal erbjuder detta och funderar över hur marknaden ser ut för bitcoins på Paypal och vem man riktar sig till. Jag förväntar mig inte att så många andra än de som redan spekulerar i bitcoins kommer att använda tjänsten. Det måste finnas någon på Paypal som är väldigt intresserad av bitcoins, säger David Gerard.

Källa: BBC

Senaste nytt

Hinder för AI-Sverige

30 november 2020

Fortfarande är AI framförallt en teknik för större svenska bolag. Under förra året stod tio svenska bolag för 65 procent av utveckling och forskning inom AI. Det visar en ny rapport från SCB.

Hyreshus i 3D-print

30 november 2020

Just nu byggs världens första 3D-printade lägenhetshus i tre våningar och även ett enfamiljshus med en liknande teknik. Båda husen byggs för att användas som bostäder.

Hållbar i molnet

27 november 2020

Att byta från traditionell it-infrastruktur till molnet kan minska världens totala it-utsläpp med 5,9 procent. Det motsvarar runt 60 miljoner ton koldioxid per år, eller utsläppen från 22 miljoner bilar. Det visar en ny rapport.

Robot dödar virus

26 november 2020

En robot utrustad med UVC-strålning kan bli en god hjälp för att förhindra spridning av till exempel corona på sjukhus. Roboten är utvecklad av forskare vid Örebro universitet och bygger på öppen källkod och 3D-printat material.

Trendbrott för mobiler

26 november 2020

Försäljningen av mobiler i Europa, Mellanöstern och Afrika landade på drygt 93 miljoner enheter under årets tredje kvartal. Det är en ökning med 2,1 procent jämfört med samma kvartal förra året, och ett trendbrott under 2020.

Angripen av AI

26 november 2020

Cyberkriminella tar hjälp av AI för att begå brott, bland annat används AI för social manipulering, ransomwareattacker och för att skapa deep fakes. Det visar en ny rapport från Europol.