Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Bitcoins i Paypal

Händer Vid En Dator Med Ett Kort I Hand. Concept För Internetshopping
Paypal erbjuder sina kunder att både handla med bitcoins och att även köpa varor och tjänster med bitcoins och andra kryptovalutor. Beslutet har fått kursen på bitcoin att stiga, men samtidigt ifrågasätts beslutet.

– Paypal har som mål att öka förståelsen och användningen av kryptovalutor bland konsumenter. Som del i det här erbjudandet kommer Paypal att bistå med utbildningsmaterial, skriver Paypal i ett pressmeddelande.

Rekordhögt värde

När Paypal meddelade sin nyhet till marknaden slog bitcoinvärdet rekord och steg till över 12 000 dollar per mynt.

Det är först under våren 2021 som kunder kommer att kunna köpa varor med bitcoins från de 26 miljoner försäljare som är slutna till Paypal. Även kryptovalutorna ethereum, litecoin och bitcoin cash kommer att kunna användas och de kommer även att kunna sparas i Paypal-plånboken.

Paypal har fått tillåtelse av New York State Department of Financial Services att inkludera bitcoin som betalmedel, via ett så kallat bitlicense, vilket är det första i sitt slag.

Frågor om vem som ska använda

Paypals manöver är dock inte helt självklar, bland annat är författaren och kryptovalutaexperten David Gerard skeptisk.

– Jag är överrumplad över att Paypal erbjuder detta och funderar över hur marknaden ser ut för bitcoins på Paypal och vem man riktar sig till. Jag förväntar mig inte att så många andra än de som redan spekulerar i bitcoins kommer att använda tjänsten. Det måste finnas någon på Paypal som är väldigt intresserad av bitcoins, säger David Gerard.

Källa: BBC

2 november 2020 Uppdaterad 8 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Ny look i Outlook

4 mars 2021

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nya språk för Webex

3 mars 2021

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.

El för Volvo 2030

2 mars 2021

Om mindre än ett decennium ska alla Volvo Cars bilar vara helt eldrivna. Samtidigt kommer försäljningen nästan uteslutande ske online.  

Digitala nationella prov försenas

2 mars 2021

Plattformen som de digitala nationella proven ska ligga på uppfyller inte de juridiska kraven för skydd av personuppgifter. Nu skjuts därför både proven och testverksamheten upp.

MS anpassar moln

1 mars 2021

Microsoft lanserar fler molntjänster anpassade till olika branscher. Nya områden är bland annat bank och finans och industri.

Digital brottskarta

1 mars 2021

Region Stockholm lanserar en karta över anmälda brott. Syftet är att ge polis och övriga i samhället bättre koll och att skadegörelse, droger och inbrott ska minska.