Bitcoins i Paypal

Händer Vid En Dator Med Ett Kort I Hand. Concept För Internetshopping
Paypal erbjuder sina kunder att både handla med bitcoins och att även köpa varor och tjänster med bitcoins och andra kryptovalutor. Beslutet har fått kursen på bitcoin att stiga, men samtidigt ifrågasätts beslutet.

– Paypal har som mål att öka förståelsen och användningen av kryptovalutor bland konsumenter. Som del i det här erbjudandet kommer Paypal att bistå med utbildningsmaterial, skriver Paypal i ett pressmeddelande.

Rekordhögt värde

När Paypal meddelade sin nyhet till marknaden slog bitcoinvärdet rekord och steg till över 12 000 dollar per mynt.

Det är först under våren 2021 som kunder kommer att kunna köpa varor med bitcoins från de 26 miljoner försäljare som är slutna till Paypal. Även kryptovalutorna ethereum, litecoin och bitcoin cash kommer att kunna användas och de kommer även att kunna sparas i Paypal-plånboken.

Paypal har fått tillåtelse av New York State Department of Financial Services att inkludera bitcoin som betalmedel, via ett så kallat bitlicense, vilket är det första i sitt slag.

Frågor om vem som ska använda

Paypals manöver är dock inte helt självklar, bland annat är författaren och kryptovalutaexperten David Gerard skeptisk.

– Jag är överrumplad över att Paypal erbjuder detta och funderar över hur marknaden ser ut för bitcoins på Paypal och vem man riktar sig till. Jag förväntar mig inte att så många andra än de som redan spekulerar i bitcoins kommer att använda tjänsten. Det måste finnas någon på Paypal som är väldigt intresserad av bitcoins, säger David Gerard.

Källa: BBC

2 november 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng