Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nynna till Google

Vita Hörlurar På Rosa Filt

Det kan vara frustrerande att ha en melodi på hjärnan utan att komma på vilken sång den tillhör. Nu kan du nynna till Google för att få hjälp.

– Hey Google, what’s this song?

Så kan du nu säga till Google Assistant eller till Google-appen på telefonen om en melodi har fastnat på huvudet men namnet på sången lyser med sin frånvaro. Därefter kan du vissla, nynna eller sjunga på en melodi i 10 till 15 sekunder, varpå Google ger dig rangordnade förslag på vilken sång det kan handla om.

Sjung som du vill

Enligt Google själva behöver du som nynnar inte ha perfekt ton i rösten för att det ska fungera. Bakom funktionen ligger en maskininlärningsalgoritm som förvandlar ditt nynnande till siffror som den sedaan matchar med digitaliserad musik.

Enligt Aparna Chennapragada, VP på Google, torde det vara en efterlängtad funktion.

– Våra användare frågar Google Vad är det här för sång?, 100 miljoner gånger i månaden, sa Aparna Chennapragada under ett live event.

Till att börja med finns funktionen på engelska i Apples Ios, och på ett tjugotal språk i Googles Android-mobilplattform.

Källa: CNN

21 oktober 2020 Uppdaterad 23 oktober 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

Facebook drabbas av nekad IOS-spårning

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.