Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

MS hemma för alltid

Microsoft gör det möjligt för anställda att permanent arbeta hemifrån. Bolaget ska även täcka kostnaderna för hemmakontoret.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 12 oktober 2020 digit

Hemmajobb Microsoft

I dagsläget arbetar majoriteten av Microsofts anställda hemifrån. När pandemin är över och de amerikanska kontoren öppnar igen planerar man en hybrid arbetsplats som ska göra arbetslivet mer flexibelt.

Anställda ska få arbeta från distans fritt under mindre än 50 procent av arbetsveckan, och chefer kommer få mandat att godkänna permanent arbete hemifrån. För personer som alltid arbetar från distans kommer bolaget även att täcka kostnader för hemmakontor.

Däremot kommer inte alla roller på företaget att kunna arbeta från distans. Microsoft menar att tjänster som kräver tillgång till hårdvarulabb, datacenter och viss personlig utbildning lär kräva fysisk närvaro även framöver.

Att skapa möjligheter för permanent distansjobb är inte Microsoft ensamt om. Bland annat flyttar Facebook tiotusentals tjänster till hemmet, och Mark Zuckerberg menar att upp till hälften av alla anställda lär arbeta från distans inom fem till tio år. Även Twitters vd Jack Dorsey har meddelat att bolagets anställda får arbeta hemifrån för evigt om de vill.

Källa: The Verge

Senaste nytt

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.

Bronsåldern i 3D

19 januari 2021

Nu kan du bli ägare till en bronsålderskniv och en exakt kopia av originalet som har hittats i Lugnarohögen i Laholm. Kniven är 3D-printad och är utvecklad i ett samarbetsprojekt mellan Fablab vid Högskolan i Halmstad och Laholms kommun.

Svenskt e-leg inom EU

19 januari 2021

Snart ska svenska medborgare kunna logga in hos utländska myndigheter med till exempel BankID. Detta efter att Digg lämnat in en föranmälan till EU.

Nya appar efter attacken

18 januari 2021

Efter attacken på Kapitolium i USA har de stora sociala medie-plattformarna tröttnat på hetsiga inlägg från Donald Trump och hans anhängare. Men det finns andra plattformar som välkomnar dessa.

Sekundsnabbt covidtest

18 januari 2021

Nu finns det ett test som upptäcker antikroppar mot coronaviruset på bara några sekunder. Lösningen bygger på 3D-printade guldpartiklar i nanostorlek och har tagits fram av forskare i USA.