Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

MS hemma för alltid

Hemmajobb Microsoft

Microsoft gör det möjligt för anställda att permanent arbeta hemifrån. Bolaget ska även täcka kostnaderna för hemmakontoret.

I dagsläget arbetar majoriteten av Microsofts anställda hemifrån. När pandemin är över och de amerikanska kontoren öppnar igen planerar man en hybrid arbetsplats som ska göra arbetslivet mer flexibelt.

Anställda ska få arbeta från distans fritt under mindre än 50 procent av arbetsveckan, och chefer kommer få mandat att godkänna permanent arbete hemifrån. För personer som alltid arbetar från distans kommer bolaget även att täcka kostnader för hemmakontor.

Däremot kommer inte alla roller på företaget att kunna arbeta från distans. Microsoft menar att tjänster som kräver tillgång till hårdvarulabb, datacenter och viss personlig utbildning lär kräva fysisk närvaro även framöver.

Att skapa möjligheter för permanent distansjobb är inte Microsoft ensamt om. Bland annat flyttar Facebook tiotusentals tjänster till hemmet, och Mark Zuckerberg menar att upp till hälften av alla anställda lär arbeta från distans inom fem till tio år. Även Twitters vd Jack Dorsey har meddelat att bolagets anställda får arbeta hemifrån för evigt om de vill.

Källa: The Verge

12 oktober 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin. 

Bitcoin hotar Kinas miljö

8 april 2021

Idag står Kina för 75 procent av all bitcoin-produktion och den så kallade miningen kräver så mycket energi att produktionen nu hotar landets mål att vara klimatneutral 2060.

AI-musik av 27-klubben

8 april 2021

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Fass som app

7 april 2021

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

Varning för Insta-hack

7 april 2021

Det blir allt vanligare att småföretagare får sina Instagram-konton hackade. Trots den allmänna uppfattningen att inte betala en lösensumma, tvingas många göra det på grund av bristfällig hjälp från Facebook, som äger plattformen.

Bättre möten utan video

7 april 2021

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.