Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete med hpe

En smartare it-nyhetssajt

Hyltes hyperskydd

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet. 

Man kan säga att vi tidigare satt med alla ägg i en korg, medan vi nu får en två sajts-lösning med full redundans. Vi har nu server och lagring på två skilda sajter, samt även dubblerad backup, så säkerhets- och tillgänglighetsmässigt har vi steppat upp rejält, säger Fredrik Avenstam, it-verksamhetsutvecklare i Hylte kommun.

Det var i inledningen av 2019 som Hylte kommun började se sig om efter en ny lösning för server, lagring och backup då deras dåvarande virtuella plattform baserad på HPE 3PAR-lagring började bli gammal. Efter en förstudie med tre olika alternativ föll våren 2020 valet på HCI-konceptet HPE Simplivity ihop med HPE StoreOnce som backup-lagring.

Det kommer som ett paket med AI:n från InfoSight, Hypervisor från VMware, serverhårdvara med All-flash och nätverk från HPE. Paketeringen gör att vi inte behöver söka vidare efter andra verktyg, vi får allt i ett kan man säga.

I och med att vi outsourcar driften gör vi med Simplivity tillvaron enkel för dem som driftar. Inköpsmässigt är det en lite högre kostnad men det kompenseras av en lägre administreringskostnad.

Efterföljer GDPR

Vid valet av lösning var säkerhet en starkt bidragande faktor.

Med två sajter vet vi att vår data är säkrad med full redundans hela tiden, samtidigt som vi efterföljer GDPR.

Säkerhet är ibland svårbegripligt och det kan vara svårt att internt marknadsföra sådant som inte syns, men med Simplivity får vi en hög säkerhet vilket är jätteviktigt för oss.

Med två sajter vet vi att vår data är säkrad med full redundans hela tiden, samtidigt som vi efterföljer GDPR och har disaster recovery inbyggt om något skulle hända. Det går även att knyta ihop molntjänster om man skulle vilja det, säger Hans Berntsson, it-strateg i Hylte kommun.

Under sensommaren påbörjade kommunen sina migreringar till Simplivity, något som ännu inte är helt klart. Vissa servrar migrerar Hylte under dagtid, andra som inte får störas migreras under servicefönster på kvällstid.

Implementeringen har hittills gått bra och allt fungerar utan några bekymmer. Vi har nu nästan migrerat in allt från den gamla virtuella miljön och det har i stort sett gått obemärkt förbi, användarna har förvisso fått högre prestanda men det klagar ju ingen på. Vi har ett par gamla fysiska databasservrar kvar att migrera in i Simplivity-miljön. Vi beräknar att vara helt klara med migreringen inom en snar framtid, säger Fredrik Avenstam.

16 oktober 2020 Uppdaterad 25 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Fin Skogstomt Utanför Ett Fönster

Örnsköldsvik flyttar hem

29 mar 2021 digit

För att alla medarbetare ska ha en så bra arbetsmiljö som möjligt ombesörjer Örnsköldsviks kommun att alla har den utrusning de behöver när de jobbar från hemmet. Det gäller allt ifrån skärm och tangentbord till arbetsstol, och allt levereras hem till de anställda.

Aruba Säkert Nätverk
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

En Dimmig Skog I Alsace I Frankrike

Sandvikens hållbaraste kontor

23 mar 2021 digit

Nya kontor på Sandbacka Science Park har fokus på hållbarhet och all utrusning, inklusive it och datorer, är återanvända produkter. De sex kontoren är avsedda för startups och småföretag och intresset har varit stort, långt innan inflyttning.

En Talarstol Med Två Mikrofoner

Kommunpolitik på distans

22 mar 2021 digit

Södertälje kommun har fattat beslut under fullmäktigemöten på distans, med ibland drygt 100 ledamöter. Den stora utmaningen har inte varit att få till de tekniska lösningarna, utan att utbilda alla ledamöter hur tekniken fungerar.

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Färgglada Piller

Kalmar signerar digitalt

19 feb 2021 digit

Kalmar kommun har gått över till digital signering för läkemedel inom äldreomsorgen. Det innebär bland annat en större säkerhet för de 3 700 insatserna som sker varje dag inom kommunen.

Flicka Sitter Framför Dator Hemma Och Gör Skoluppgift

Brister i undervisningen

17 feb 2021 digit

Utmaningen med distansundervisning under pandemin har varit att ha en bra och spontan kommunikation mellan lärare och elev. Samtidigt är förhoppningen att undervisning på distans ska bereda vägen för ett bättre regelverk för fjärrundervisning. Det menar forskaren Anna Åkerfeldt.

Ansikten Östersnd 960640

It för teknikovana

16 feb 2021 digit

Östersund vill öka teknikvanan hos medarbetarna och de som bor i kommunen, bland annat genom att öka användningen av Ipads, videomöten och digitala utbildningar. Vissa projekt har varit lyckade, andra har stött på problem.