Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Virus i Google Maps

En Jordglob Med Munskydd

Efter en uppdatering av Google Maps blir det möjligt att se antal covid-19-fall i ett specifikt område. 

– Verktygen kommer att visa information om covid-19-fall i ett område, så att du kan fatta ett beslut om du ska åka dit eller inte, skriver Google på sin blogg.

Google använder data från John Hopkinsuniversitetet, The New York Times och Wikipedia, som tillsammans hämtar information från Världshälsoorganisationen WHO. Informationen kommer att var tillgänglig i alla 220 länder där Google Maps fungerar.

Appen kommer att ta ett genomsnitt av de senaste sju dagarnas insjuknade per 100 000 invånare.

Som användare slår du på funktionen under knappen som ser ut som två liggande kvadrater på varandra där användaren kan välja utsnitt, till exempel satellitvy. Därefter kommer området att färgas i en av de sex färger som beskriver läget för antalet insjuknade i covid-19 i just det området. 

28 september 2020 Uppdaterad 29 september 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

AI-protein som vaccin

9 april 2021

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin. 

Bitcoin hotar Kinas miljö

8 april 2021

Idag står Kina för 75 procent av all bitcoin-produktion och den så kallade miningen kräver så mycket energi att produktionen nu hotar landets mål att vara klimatneutral 2060.

AI-musik av 27-klubben

8 april 2021

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Fass som app

7 april 2021

Nu lanserar Fass en app för allmänheten för att användare snabbt ska kunna få koll på sina mediciner. Det går även att scanna streckkoder från förpackningar.

Varning för Insta-hack

7 april 2021

Det blir allt vanligare att småföretagare får sina Instagram-konton hackade. Trots den allmänna uppfattningen att inte betala en lösensumma, tvingas många göra det på grund av bristfällig hjälp från Facebook, som äger plattformen.

Bättre möten utan video

7 april 2021

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.