Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Virus i Google Maps

Efter en uppdatering av Google Maps blir det möjligt att se antal covid-19-fall i ett specifikt område. 

Text Tim Leffler Foto Adobestock 28 september 2020 digit

En Jordglob Med Munskydd

– Verktygen kommer att visa information om covid-19-fall i ett område, så att du kan fatta ett beslut om du ska åka dit eller inte, skriver Google på sin blogg.

Google använder data från John Hopkinsuniversitetet, The New York Times och Wikipedia, som tillsammans hämtar information från Världshälsoorganisationen WHO. Informationen kommer att var tillgänglig i alla 220 länder där Google Maps fungerar.

Appen kommer att ta ett genomsnitt av de senaste sju dagarnas insjuknade per 100 000 invånare.

Som användare slår du på funktionen under knappen som ser ut som två liggande kvadrater på varandra där användaren kan välja utsnitt, till exempel satellitvy. Därefter kommer området att färgas i en av de sex färger som beskriver läget för antalet insjuknade i covid-19 i just det området. 

Senaste nytt

Sveriges AI-labb

27 januari 2021

Nu lanseras Edge Lab, ett fysiskt labb i Göteborg för tester, samverkan, experiment och utveckling av nästa generations AI. Det ska ge Sverige en topposition i Europa inom delen av AI-teknik som kallas decentraliserat lärande och Edge.

Digital skolskjuts

27 januari 2021

I mars öppnar e-tjänsten skolskjuts för vårdnadshavare i Dalarna. Då ska vårdnadshavare till skolskjutsberättigade barn digitalt ansöka om skolskjuts, vilket bland annat ska sänka kostnader och miljöpåverkan.

Whatsapp tappar

26 januari 2021

Whatsapp rasar på nedladdningslistorna samtidigt som meddelandeappar som Signal och Telegram växer. Men den kommande uppdateringen som tros ligga bakom tappet bygger enligt bolaget på en missuppfattning.

Reservdelar till salu

26 januari 2021

Nu kan du köpa reservdelar från datorer som inte kan återanvändas. Det är bolaget Inrego som lanserar den nya produktgruppen, efter att ha konstaterat ett ökat intresse för återbruk av it-utrustning.

Minskat mobilsug

26 januari 2021

I Västeuropa byter numera genomsnittet sin telefon var 40:e månad. Det är en rekordhög siffra, men som beräknas sjunka till var 33:e månad till 2025 och skillnaderna mellan olika länder är stor.

Google vs Australien

25 januari 2021

Australien vill att Google betalar ut pengar till de nyhetsbolag vars nyheter dyker upp i sökmotorn. Om lagförslaget går igenom kan det få konsekvenser för Googles verksamhet i hela världen.