Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Seniorers surfrekord

Surfandet har ökat betydligt bland svenskarna under sommaren och trenden med längre samtal håller i sig. Ökningen är som störst hos seniorerna, som har 20 procent längre samtal och 26 procent surf.

Text Fredrik Adolfsson Foto adobestock 4 september 2020 digit

Seniorsurf

Det är verkligen fantastiskt att se att allt fler äldre spenderar mer tid på nätet. Det finns en digital klyfta som är ett problem och som vi jobbar mycket med att förbättra. Att hjälpa fler äldre in i det digitala livet är något som ligger oss varmt om hjärtat. Det är något vi satsar på och därför känns det här resultatet oerhört positivt, Henrik Lönnevi, chef för konsumentaffären på Telia.

Redan i våras började hela svenska befolkningen prata mer och längre i vanliga mobilsamtal, jämfört med våren 2019. En trend som höll i sig över sommaren, där vi förlängde våra samtal med 11 procent. Den äldre delen av befolkningen pratade 20 procent längre än 2019.

Även surfandet gick upp under sommaren runt om i hela landet surfade vi i genomsnitt 21 procent mer. Även här står landets seniorer för den största ökningen då de surfade 25 procent mer än sommaren 2019.

Tittar man över alla åldrar och jämför regioner är ökningen i dataanvändning som störst i Norrbotten och Stockholm, där befolkningen surfat 26 procent mer än 2019.

Källa: Telia

Senaste nytt

Robotens ögon

24 september 2020

Ny teknologi från Örebro universitet kommer att underlätta för operatörer att styra robotar under vatten. Den nya kunskapen kommer till stor nytta för bland annat gas- och oljeindustrin.  

Bättre sving med AI

24 september 2020

En AI-baserade app och en smart klocka ska kunna få din sving att nå nya nivåer. 

Bäst på stadsnät

23 september 2020

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

Twitter väljer vita

23 september 2020

Twitters algoritm behandlar inte svarta ansikten på samma sätt som vita. Diskrimineringen upptäcktes efter en liknande diskriminering i videomötesprogrammet Zoom.

Dödsorsak ransomware

22 september 2020

På grund av en ransomware-attack kunde en tysk ambulans inte åka till närmsta sjukhus. Färden tog en timme extra, vilket ledde till att en patient omkom.

Osund gaming

22 september 2020

Dataspelsberoende är ett nytt diagnostiserbart beroende. Ett forskningsprojekt på Luleå universitet ska nu öka den vetenskapliga förståelsen för diagnosen.