Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Seniorers surfrekord

Surfandet har ökat betydligt bland svenskarna under sommaren och trenden med längre samtal håller i sig. Ökningen är som störst hos seniorerna, som har 20 procent längre samtal och 26 procent surf.

Text Fredrik Adolfsson Foto adobestock 4 september 2020 digit

Seniorsurf

Det är verkligen fantastiskt att se att allt fler äldre spenderar mer tid på nätet. Det finns en digital klyfta som är ett problem och som vi jobbar mycket med att förbättra. Att hjälpa fler äldre in i det digitala livet är något som ligger oss varmt om hjärtat. Det är något vi satsar på och därför känns det här resultatet oerhört positivt, Henrik Lönnevi, chef för konsumentaffären på Telia.

Redan i våras började hela svenska befolkningen prata mer och längre i vanliga mobilsamtal, jämfört med våren 2019. En trend som höll i sig över sommaren, där vi förlängde våra samtal med 11 procent. Den äldre delen av befolkningen pratade 20 procent längre än 2019.

Även surfandet gick upp under sommaren runt om i hela landet surfade vi i genomsnitt 21 procent mer. Även här står landets seniorer för den största ökningen då de surfade 25 procent mer än sommaren 2019.

Tittar man över alla åldrar och jämför regioner är ökningen i dataanvändning som störst i Norrbotten och Stockholm, där befolkningen surfat 26 procent mer än 2019.

Källa: Telia

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.