Seniorers surfrekord

Seniorsurf

Surfandet har ökat betydligt bland svenskarna under sommaren och trenden med längre samtal håller i sig. Ökningen är som störst hos seniorerna, som har 20 procent längre samtal och 26 procent surf.

Det är verkligen fantastiskt att se att allt fler äldre spenderar mer tid på nätet. Det finns en digital klyfta som är ett problem och som vi jobbar mycket med att förbättra. Att hjälpa fler äldre in i det digitala livet är något som ligger oss varmt om hjärtat. Det är något vi satsar på och därför känns det här resultatet oerhört positivt, Henrik Lönnevi, chef för konsumentaffären på Telia.

Redan i våras började hela svenska befolkningen prata mer och längre i vanliga mobilsamtal, jämfört med våren 2019. En trend som höll i sig över sommaren, där vi förlängde våra samtal med 11 procent. Den äldre delen av befolkningen pratade 20 procent längre än 2019.

Även surfandet gick upp under sommaren runt om i hela landet surfade vi i genomsnitt 21 procent mer. Även här står landets seniorer för den största ökningen då de surfade 25 procent mer än sommaren 2019.

Tittar man över alla åldrar och jämför regioner är ökningen i dataanvändning som störst i Norrbotten och Stockholm, där befolkningen surfat 26 procent mer än 2019.

Källa: Telia

4 september 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng