Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Explosion av ddos

Natverkskabel960640

Under 2020 har det genomförts fler ddos-attacker än någonsin tidigare. Attackerna har även blivit starkare, då de ökat med 2851 procent i kapacitet sedan 2017.

– Motivationerna bakom attackerna varierar, vissa vill bara visa att de kan, andra vill skapa kaos och störningar, säger Richard Hummel på Netscout, företaget som tagit fram siffrorna.

Totalt har det skett 4,83 miljoner attacker under det första halvåret. Det är en ökning med 15 procent jämfört med 2019.

Även styrkan och komplexiteten har ökat de senaste åren. Jämfört med 2017 har de starkaste attackerna ökat med 2851 procent i kapacitet.

Ddos-attacker, även kallat överbelastningsattacker, utförs av många samarbetande datorer som ihop anfaller ett nätverk. På så sätt blir det både starkare och svårare att spåra. De involverade datorerna ingår ofta i botnät då de infekterats av skadeprogram, utan att ägarna känner till det.

– Oavsett vilket mål eller vilken taktik som används är det fortfarande viktigt att vi förblir vaksamma under dessa utmanande dagar så att vi kan skydda den kritiska infrastrukturen som ansluter och möjliggör den moderna, uppkopplade världen, säger Richard Hummel.

Källa: ZDNet 

30 september 2020 Uppdaterad 1 oktober 2020 Reporter Fredrik Adolfsson säkerhet Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.

Sju kommuner nominerade till Guldtrappan

9 juni 2021

Under pandemin har skolan och dess huvudmän arbetat hårt för att kunna fullfölja sitt uppdrag, vars undervisning ofta skett på distans. Nu uppmärksammas sju huvudmän som är nominerade till Guldtrappan 2021.

EU ger klartecken för vaccinpass

9 juni 2021

EU-parlamentet har röstat igenom det så kallade vaccinpasset som ska användas för resande inom Europa. Gröna passet ska användas i Sverige från och med 1 juli och gälla ett år framåt.