Explosion av ddos

Natverkskabel960640

Under 2020 har det genomförts fler ddos-attacker än någonsin tidigare. Attackerna har även blivit starkare, då de ökat med 2851 procent i kapacitet sedan 2017.

– Motivationerna bakom attackerna varierar, vissa vill bara visa att de kan, andra vill skapa kaos och störningar, säger Richard Hummel på Netscout, företaget som tagit fram siffrorna.

Totalt har det skett 4,83 miljoner attacker under det första halvåret. Det är en ökning med 15 procent jämfört med 2019.

Även styrkan och komplexiteten har ökat de senaste åren. Jämfört med 2017 har de starkaste attackerna ökat med 2851 procent i kapacitet.

Ddos-attacker, även kallat överbelastningsattacker, utförs av många samarbetande datorer som ihop anfaller ett nätverk. På så sätt blir det både starkare och svårare att spåra. De involverade datorerna ingår ofta i botnät då de infekterats av skadeprogram, utan att ägarna känner till det.

– Oavsett vilket mål eller vilken taktik som används är det fortfarande viktigt att vi förblir vaksamma under dessa utmanande dagar så att vi kan skydda den kritiska infrastrukturen som ansluter och möjliggör den moderna, uppkopplade världen, säger Richard Hummel.

Källa: ZDNet 

30 september 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng