Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Amazon anställer

Amazon Anställer 33000

Amazon ska rekrytera 33 000 personer. Nyanställda som jobbar inom it kommer att tjäna 150 000 dollar per år.

I en undersökning gjord av Amazon svarade 53 procent av de amerikanska respondenterna att de har behövt söka nya jobb på grund av coronapandemin.

Men Amazon går emot strömmen och gör sig istället redo för en expansion. Nu ska storbolaget anställa cirka 33 000 personer.

Alla nyanställda erbjuds en minimilön på 15 dollar i timmen och de som jobbar inom it ska få en snittlön på 150 000 dollar per år, motsvarande 1,3 miljoner kronor. Sedan tidigare har Amazon anställt 175 000 personer under pandemin.

Amazon kommer snart att etablera sin svenska e-handel. Nyligen öppnade Amazon ett lager i Eskilstuna, där det uppskattas att 300 personer kommer att arbeta och den svenska sajten, amazon.se, väntas lanseras inom kort.

Amazon har globalt cirka 800 000 anställda. I USA stod Amazon för 49 procent av all e-handel 2018. I Tyskland, där bolaget har funnits i drygt 20 år, har bolaget 40 procent av all näthandel. 

Källa: CNN, Eskilstuna-Kuriren, Aftonbladet

11 september 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Cyberattacker som service

5 mars 2021

Två av tre ransomware-attacker utförs av cyberkriminella som inte har utvecklat den skadliga koden själva, utan har köpt tjänsten via till exempel dark web. Det visar en rapport som går igenom cyberattacker 2020.

Färre kakor i Chrome

5 mars 2021

Google fasar nu ut tredjepartskakorna i Chrome som ett steg i att bli mer måna om användarnas personliga integritet. Samtidigt är det oklart vad det kommer innebära för alla som gör reklam via Google Ads.  

Livetracka Postnord

4 mars 2021

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Covidpass med blockkedja

4 mars 2021

Delstaten New York har börjat testa en app baserad på blockkedjeteknik som påvisar ifall personer har tagit vaccin mot covid-19 eller mottagit ett negativt provresultat. Appen ska snabba på öppnandet av samhället. 

Ny look i Outlook

4 mars 2021

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nya språk för Webex

3 mars 2021

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.