Walkie-talkie i Teams

Walkie Talkie Teams

Nu kan du använda Microsoft Teams som en digital walkie-talkie. Precis som på traditionella walkie-talkies trycker du in en knapp för att prata och släpper knappen för att lyssna. Funktionen ska vara extra väl lämpad för bland annat drifttekniker och lagerarbetare. 

Microsoft Teams Walkie Talkie finns nu i en publik förhandsversion. Tanken är att det ska minska behovet av specifika, separata walkie-talkies som används frekvent inom exempelvis konstruktion, lager och detaljhandel. Ett scenario är en drifttekniker ute hos kund som snabbt kan diskutera ett problem med andra i sin arbetsgrupp genom funktionen i Teams. 

Genom Walkie Talkie-appen kan du prata med grupper som är medlemmar i en kanal. Du kan bara ansluta till en kanal åt gången och det spelar ingen roll om din telefon är låst, så länge du är ansluten till en kanal funkar Walkie Talkie.

Liksom på traditionella walkie-talkies håller du in en knapp för att prata och släpper knappen för att lyssna, och det fungerar både över wifi och mobildata. Det ska möjliggöra omedelbar röstkommunikation i dina Teams-grupper oberoende av var i världen personer befinner sig. Det ska också öka säkerheten då analoga walkie-talkies i vissa fall kan vara lätta att avlyssna.

Källa: Feber, Tomtalks

13 augusti 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng