Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Världsrekord på 5G

Motorola MicroTAC var den lättaste och minsta telefonen på marknaden när den kom 1989.

Världsrekordet i 5G-hastighet för telefoner innehas av Lenovo. Med sin nya smarta telefon Motorola Edge Plus vill bolaget placera sig i premiumsegmentet på mobiltelefonmarknaden.

– Vi har de senaste året lagt oss lite i mitten på marknaden med våra telefoner. Nu kommer vi för första gången med två premiumtelefoner, säger Oscar Fernandez Thunström, chef för Lenovos Mobile Business Group i Norden för Motorola Mobility, som ägs av Lenovo.

Comeback

Lenovo förvärvade mobiltelefontillverkaren Motorola under 2014, och har sedan dess tillverkat och sålt smarta telefoner i åtta generationer i mittenklassen under parollen att man ska få mycket för pengarna.

Men i takt med att 5G börjar bli allt vanligare i framförallt USA och snart också i Europa och Sverige, tänker bolaget om.

Motorola Edge Plus

Motorola Edge +

– Vi gör comeback i det här techskiftet vi står inför. Vi var först med att lansera 5g för våra telefoner och har uppmätt en datamängdsöverföring på 4 gigabit per sekund, vilket är rekordsnabbt.

Med en kraftig kamera för film och närbilder, bra ljudstyrka för lyssning direkt ur telefonen, touchskärm på långsidorna för bättre mobilspelupplevelser och batteritid för två dagar av full användning, vill Lenovo slå sig in på premiummarknaden för smarta telefoner, med Motorola Edge och framförallt Motorola Edge Plus.

Google viktig partner

Telefonerna har inga förinställda appar och är på så sätt rena för användaren eller arbetsgivaren att lägga in det som behövs. De har en Android-plattform och ingår i det som kallas Android Enterprise.

Oscar Fernandez Thunström

Oscar Fernandez Thunström, chef för Lenovos Mobile Business Group i Norden för Motorola Mobility.

Det betyder att alla telefoner verifieras vilket bland annat innebär att Lenovo och Google utlovar att det ingår flera år av säkerhetsuppdateringar.

– Motorola är i grund och botten ett ingenjörsbolag och vi har blivit extra uppmärksammade för vår lättanvända och säkra mjukvara. Vi arbetar oerhört nära Google och deras strategi och de är en jätteviktig partner för oss.

Var är ni om ett år?

– Vi kommer förhoppningsvis då ses som en stark och seriöst etablerad spelare för smarta telefoner i premiumklassen, i synnerhet i den här nya vågen av 5G. Där väntar vi till exempel i Sverige på att operatörerna ska få tillgång till frekvensband på nätet.

13 maj 2020 Uppdaterad 1 juni 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Wikimedia Commons, Lenovo

Rekommenderad läsning

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Skor Ung O Äldre
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

En Lenovo för hela skoltiden

5 okt 2020 it i skolan

Med Lenovo 10e Chromebook Tablet ska elever kunna använda en och samma enhet genom hela förskolan, lågstadiet och högstadiet. Prestanda, stryktålighet och hållbarhet är tre nyckelord. 

Dell 5G Dator
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells 5G-dator

4 sep 2020 digit

Dell Latitude 9510 är den nya 5G-kompatibla datorn och Dells första i ultrapremium-segmentet. Den är anpassad för den mobila användaren med en AI som förlänger batteritiden och en inbyggd konferenspuck för bättre möten.  

Kvinna På Brygga I Yogaställning Där Hon Står Upp Och Böjer Överkroppen Längs Med Benen
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Först med vikbar skärm

28 aug 2020 digit

Med den nya Thinkpad X-serien lanserar Lenovo vikbara skärmar. Det innebär att datorn kan förvandlas till en läsplatta och blir lättare att hantera. Samtidigt uppgraderas de traditionella Thinkpad X-datorerna med ännu högre säkerhet och hållbarhet.

Familj Står På Exotisk Strand Och Tittar Ut Över Vattnet
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Aruba wifi 6 till alla

12 jun 2020 digit

Karlshamn kommun och NCC har valt väg. Nätverkslösningarna från HPE Aruba ger snabb uppkoppling och slussar trafiken säkert mellan wifi 6 och 5G.

ljusa blommor på en äng.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Kompensera med Lenovo

17 apr 2020 digit

För varje produkt finns ett unikt serienummer som klimatkompenseras och bidrar till vindkraftverk i Bulgarien och Kina. Lenovos projekt CO­2 Compensation Services startade som ett nordiskt initiativ och lanseras nu i hela världen. 

hästar-springer-vid-strand.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Snabba, starka Yoga 5G

10 mar 2020 digit

Den första datorn med 5G-anslutning är här. Lenovo Yoga 5G tillåter surf i hastigheter på uppemot 3 GB per sekund och klarar sig ett dygn utan att behöva laddas.

blurrig liten matbutik med två personer.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Mycket data, liten server

21 feb 2020 digit

Redan 2025 spås tre fjärdedelar av all data bearbetas och lagras där den samlas in. Med Lenovo Edge Server säkras datahanteringen för butiker, byggarbetsplatser och mindre bolag.  

ot-robot-enhet.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

5G och OT-hotet

7 feb 2020 säkerhet

Med 5G kommer nya möjligheter men även nya hot. Med fler bärare av skadlig kod blir industrins datorsystem allt mer utsatta och även införandet av eSIM-kort skapar nya attackytor. Som skydd finns nu Trend Micros TXOne- och Portable Security-enheter.