Världens coronaregler

Corona Karta Restriktioner

Kartan visar länders olika restriktioner under pandemin och finns på på openupforbusiness.com.

Nu går det att via en ny coronakarta se alla länders restriktioner. När allt fler länder allt mer börjar öppna upp ska kartan från svenska Safeture hjälpa till med att kunna planera inför kommande resor. 

Safeture har tillgång till massvis av viktig data så det känns rimligt att vi paketerar den och gör den tillgänglig för alla. Länder börjar långsamt att minska sina restriktioner så det är viktigt att företag och familjer har korrekt information så att de säkert kan planera inför kommande resor, säger Magnus Hultman, vd på Safeture.  

Vid det här laget har vi nog alla stött på en coronakarta som visar den globala spridningen av viruset. Nu är den första kartan för länders restriktioner här.

Runt om i världen har vissa länder total lockdown medan andra exempelvis har utreseförbud eller stängda skolor och affärer. Många länder har också infört olika begränsningar för olika delar av samhället. Det finns flera restriktionsvägar att gå och det är här som Safetures nya tjänst kommer in.

All data på ett ställe

Tanken är nämligen att gratiskartan ska samla in all tillgänglig data på en och samma plats och på vis kunna öppna upp för affärer och resande. På sajten finns data om regionala inskränkningar och nedstängningar, flygbegränsningar, skolstängningar, karantänåtgärder och länkar till ytterligare information. Kartan uppdateras direkt när ny information tillkommer.

Ju fler personer som får tillgång till den här informationen för att göra rätt beslut, desto snabbare kan ekonomin börja återhämta sig, skriver Safeture i ett pressmeddelande. 

Källa: Safeture 

15 maj 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto openupforbusiness

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng