Nytt i Teams

teams-microsoft-videomeeting.jpg

En kommande uppdatering i Teams ska göra det möjligt att snart kunna se nio mötesdeltagare samtidigt. Redan nu kan du sätta dit en virtuell bakgrund och räcka upp handen i väntan på din tur att prata.

Boomen av videomöten når ingen hejd i coronatider. Tjänster som Zoom, Hangouts och Teams ökar sitt användarantal varje dag, vilket även medför krav på ny funktionalitet.

Tidigare har det i Teams bara varit möjligt att se fyra personer samtidigt i dina möten, men nu ska Microsoft öka antalet till nio. På twitter skriver Rish Tandon, Head of Engineering på Microsoft Teams:

– Nio är bara början! Vi kommer inte sluta förrän våra användare kan se alla mötesdeltagare samtidigt. Mycket mer innovation är på gång.

Microsoft har även meddelat att man under videosamtal nu kan sätta dit en virtuell bakgrund, istället för att använda din autentiska. Extra passande om du är lite åt det slarvigare hållet eller skäms över en gammal tavla. I ett senare skede kommer det även bli möjligt att ladda upp egna bilder, men än så länge får du välja mellan ett antal förinställda bakgrunder.

I Teams går det nu även att räcka upp handen ifall du vill säga något under ett möte, en funktion som sedan tidigare finns i Zoom.

Källa: Microsoft

17 april 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng