Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Trelleborgs Teams for Telephony

Trelleborg använder flitigt alla Temas funktioner och när det var dags att byta telefonväxel för enheten i Skellefteå var det naturligt att välja Teams for Telephony. Just nu pågår arbetet att hitta rätt telefoner som passar produktionsmiljön hos gummi- och platstillverkaren Trelleborg.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron, Adobestock 11 februari 2020 digit

– Vi använder Teams alla standardfunktioner och det fungerar utmärkt och nu pågår planeringen för Teams for Telephony, säger Per Lindholm, IT Operations Specialist, Trelleborg.

Vad är nästa steg?

– Vi kommer att köpa till en receptionsmodul för att kunna använda oss av en full telefonväxelfunktion och byta ut den gamla och förlegade vi har idag. Vi ser stora besparingar med det och att kunna slippa det månadsvisa underhållet och driftkostnader, eftersom vi idag måste tillkalla externa konsulter när saker och ting går sönder.

Vad är läget just nu internationellt?

– På vårt kontor i Schweiz har de sedan tidigare initierat Skype for Business som hade en liknande funktion. Samma i Stuttgart där man redan är igång med denna funktion för Teams. Här i Skellefteå blir vi den första producerande sajten som går över till detta.

Hur fungerar det rent praktiskt?

– Vi är fortfarande i ett inledningsskede så det är många frågetecken kvar, men vi ser positivt på det. Den stora utmaningen är egentligen för våra medarbetare i produktionen som idag har en annan typ av telefon och där kan detta bli en lite större investering med bärbara enheter.

När är ni klara?

– Det har varit en lång process men förhoppningsvis under 2020. Idag används vanliga dect-telefoner som är kopplade till vår gamla växel och det vi nu behöver är telefoner som både klarar vår produktionsmiljö och den nya lösningen men vi samarbetar med bland annat Microsoft för att lösa det här.

Rekommenderad läsning

talltoppar-960640.jpg
video

Fler svenska datacenter

7 nov 2019 digit

Under 2020 planerar Nodepole att lansera en miljömärkning av datacenter. Fossilfri energi och ett bra läge gör Sverige extra intressant för kommande anläggningar. Det menar Christoffer Svanberg på Nodepole.

mattstock-hultafors.jpg
video

Hultafors mäter framgång

7 jan 2020 digit

Allt började 1883 med att en ung ingenjör uppfann tumstocken. Idag är Hultafors group en världsomspännande koncern med en rad välkända varumärken och med den senaste expansionen i USA behövs en it-avdelning som arbetar agilt och nära verksamheten.

vännäs stationshus.jpg

Kommunens nya kultur

11 nov 2019 digit

Genom e-tjänstesamarbete med andra kommuner och en arbetsgrupp som arbetar för smarta förbättringar ska Vännäs kommun möta sina medborgare på ett nytt sätt. För att förenkla för alla bör leverantörer erbjuda flexiblare lösningar. 

skidor-branas.jpg

Skidor utan köer

12 feb 2020 digit

Skidanläggningskoncernen Branäsgruppen använder sig numera av en app som har minskat både köerna och andelen stressade besökare. Nästa steg är att undersöka om liftkortet kan ersättas av mobilen. 

teams-personer.jpg

Teams nya funktioner

6 nov 2019 digit

I nya Teams kan du ha flera fönster uppe parallellt, dokumentera i en delad whiteboard och få ett möte transkriberat till en sökbar text. Det är några av nyheterna som kommunicerades under Ignite. 

olika taxibilar står parkerade utanför hämtzon.jpg
video

Hejdå taxichaufför

9 dec 2019 digit

Om fem år finns robotiserade taxibilar i våra storstäder och bilar som kan parkera själva. För att självkörande bilar ska kunna hantera alla situationer krävs fortfarande många år för att testa tekniken. Det menar Jonas Ekmark, Zenuity.  

morätter skurna och upplagt i ett mönster.jpg

Så kom ST in i matchen

27 jan 2020 digit

På bara några år har fackförbundet ST vänt utvecklingen från digital ökenvandring till att vara en förebild för andra. Med visionen om it som tjänst följde också en bunt morötter i form av verktyg som Outlook och Onenote.

En Meditationshand

Jobba smart i Teams

29 sep 2020 digit

Under pandemin har Microsoft Teams varit en bidragande orsak till att många har kunnat arbeta och ha möten hemma. Nu presenterar Microsoft nya integrationer i Teams, både för smartare möten och för att försöka ge medarbetaren bättre förutsättningar att hantera sin vardag i det nya arbetslivet.

Hund Mittnät Iot
video

IoT med Mittnät

29 sep 2020 digit

Mittnät testar IoT-sensorer på hundlatriner, skolor och badplatser. Satsningen ska förbättra tillvaron för både unga och vuxna i de nio inblandade kommunerna.