Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Trelleborgs Teams for Telephony

Trelleborg använder flitigt alla Temas funktioner och när det var dags att byta telefonväxel för enheten i Skellefteå var det naturligt att välja Teams for Telephony. Just nu pågår arbetet att hitta rätt telefoner som passar produktionsmiljön hos gummi- och platstillverkaren Trelleborg.

Text Elisabeth Nore Foto Fredrik Kron, Adobestock 11 februari 2020 digit

– Vi använder Teams alla standardfunktioner och det fungerar utmärkt och nu pågår planeringen för Teams for Telephony, säger Per Lindholm, IT Operations Specialist, Trelleborg.

Vad är nästa steg?

– Vi kommer att köpa till en receptionsmodul för att kunna använda oss av en full telefonväxelfunktion och byta ut den gamla och förlegade vi har idag. Vi ser stora besparingar med det och att kunna slippa det månadsvisa underhållet och driftkostnader, eftersom vi idag måste tillkalla externa konsulter när saker och ting går sönder.

Vad är läget just nu internationellt?

– På vårt kontor i Schweiz har de sedan tidigare initierat Skype for Business som hade en liknande funktion. Samma i Stuttgart där man redan är igång med denna funktion för Teams. Här i Skellefteå blir vi den första producerande sajten som går över till detta.

Hur fungerar det rent praktiskt?

– Vi är fortfarande i ett inledningsskede så det är många frågetecken kvar, men vi ser positivt på det. Den stora utmaningen är egentligen för våra medarbetare i produktionen som idag har en annan typ av telefon och där kan detta bli en lite större investering med bärbara enheter.

När är ni klara?

– Det har varit en lång process men förhoppningsvis under 2020. Idag används vanliga dect-telefoner som är kopplade till vår gamla växel och det vi nu behöver är telefoner som både klarar vår produktionsmiljö och den nya lösningen men vi samarbetar med bland annat Microsoft för att lösa det här.

Rekommenderad läsning

talltoppar-960640.jpg
video

Fler svenska datacenter

7 nov 2019 digit

Under 2020 planerar Nodepole att lansera en miljömärkning av datacenter. Fossilfri energi och ett bra läge gör Sverige extra intressant för kommande anläggningar. Det menar Christoffer Svanberg på Nodepole.

två händer plockar grönsaker i en affär.jpg
video
ett samarbete mellan microsoft och voister

Ica behöver bara Teams

23 aug 2019 digit

Ica jobbar intensivt för att utveckla goda kundrelationer och möjligheter för kunder att handla via nätet. En stor hjälp i arbetet har varit övergången till Teams.

teams-personer.jpg

Teams nya funktioner

6 nov 2019 digit

I nya Teams kan du ha flera fönster uppe parallellt, dokumentera i en delad whiteboard och få ett möte transkriberat till en sökbar text. Det är några av nyheterna som kommunicerades under Ignite. 

olika taxibilar står parkerade utanför hämtzon.jpg
video

Hejdå taxichaufför

9 dec 2019 digit

Om fem år finns robotiserade taxibilar i våra storstäder och bilar som kan parkera själva. För att självkörande bilar ska kunna hantera alla situationer krävs fortfarande många år för att testa tekniken. Det menar Jonas Ekmark, Zenuity.  

sex gula lyftkranar med en blå himmel i bakgrunden.jpg
video

Stenas tre ben

10 jan 2019 digit

Träning, medvetenhet och användning. Det är Stena IT:s ledord när de ska ge samtliga medarbetare inom Stena-koncernen möjligheten att utvecklas digitalt. Där är Stena Fastigheter ett av solskensexemplen som de andra organisationerna kan dra lärdomar av.

skidor-branas.jpg

Skidor utan köer

12 feb 2020 digit

Skidanläggningskoncernen Branäsgruppen använder sig numera av en app som har minskat både köerna och andelen stressade besökare. Nästa steg är att undersöka om liftkortet kan ersättas av mobilen. 

maskinist nere i bolidens gruva står och fjärrstyr en maskin.jpg
video

Bolidens plan för 2024

21 okt 2019 digit

Uppkopplade gruvor med hjälp av 5G, allt fler medarbetare som jobbar digitalt och en konstant, hög säkerhet. Det är planen för Boliden, enligt CIO Göran Kördel. 

piteå.jpg

Piteås AI-expert

17 sep 2019 digit

Piteå kommun har en AI-expert som kommunalråd. Nu vill Anders Lundkvist öka förståelsen för vad teknikutvecklingen kan innebära samt bidra med, och det gäller allt mellan Cambridge Analytica, The Big Nine och framtidens vård. 

socionom-pratar-med-barn.jpg

Tvekan i Trelleborg

30 okt 2018 digit

Att låta robotar besluta om Trelleborgs försörjningsstöd ger snabbare service, ökat fokus på medborgaren och större effektivitet. Samtidigt är frågan politiskt känslig eftersom den sökande är sårbar och det finns brister i transparensen. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet.