Tech mot sömnbrist

somnproblem-app.jpg

Nu finns ett smart pannband som genom EEG-mätning och hjärnövningar ska förbättra sömnen med 40 procent och minska sömnavbrotten med 50 procent. Produkten visades upp under CES 2020 i Las Vegas. 

– Sedan tidigare finns många produkter som spårar sömn. Med den här produkten kommer vi att hjälpa dig att förbättra din sömn och träna din hjärna att lära sig att sova bättre, säger Guirec Le Lous, vd på Urgotech.

Kronisk sömnlöshet är ett stort problem i många delar av världen, inte minst i Sverige. Urgonights pannband tränar våra hjärnor under dagen för att på så sätt få oss att sova bättre på natten. Via en app mäter bandet EEG, elektroencefalografi och utför hjärnövningar på dig.

Vid kliniska tester har användarna somnat 40 procent snabbare och minskat sina sömnavbrott med 50 procent. 

urgonight.jpg

Produkten ska användas tre dagar i veckan, 20 minuter per tillfälle, men inte vid sömn. Övningarna går bland annat ut på att rita avslappnande mönster och en virtuell guide finns närvarande som ger råd hur du kan förbättra din poäng.

Enligt Urgotech tar det mellan tio till 15 sessioner innan produkten ger resultat och 40 sessioner för en hållbar förändring. Pannbandet ska vara lätt att ta av och på och elektroder anpassas automatiskt till huvudets storlek.

Enligt Guirec Le Lous kommer produkten att finnas tillgänglig i juni till ett pris på omkring 500 dollar. 

Källa: Cnet

13 januari 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock, Urgotech

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng