Årets kommun

vinnare-lidingo.jpg

Sveriges Digitaliseringskommun 2019 är Lidingö stad. I juryns motivering står bland annat att vinnaren når resultat på riktigt, höjer service och kvalitet samtidigt som de lyckas spara in på klimat och skattemedel.

Priset för Sveriges Digitaliseringskommun delas vartannat år ut till en kommun som med hjälp av digitaliseringen utvecklar verksamheter, demokratin och kommunen i stort.

Juryn består av Jenny Birkestad, Malin Bohlin, Anna Eriksson, Mia Forsäng, Maria Johansson,Cecilia Lejon, Johan Magnusson, Haron Zafar och Åsa Zetterberg. I år lyder en del av motiveringen:

"Lidingö stad har förstått varför förnyelse är viktigt och lyckats integrera sina ambitioner för utveckling i en digital tid fullt ut i verksamheten, kulturen, ledningen och styrningen. Årets vinnare når resultat på riktigt. De höjer servicen och kvaliteten samtidigt som de sparar på energin, klimatet och skattemedlen."

kvalitetsmassan-foto.jpg

Daniel Broman och Sara Penje, Lidingö stad, tillsammans med digitaliseringsminister Anders Ygeman.

"Genom en utpräglad samverkanskultur och en inställning bidrar man också till hela Sveriges innovationskraft. Lidingö stad visar i ord och handling att det går att balansera effektivitet och innovation och visar vägen mot en enklare, öppnare och effektivare offentlig förvaltning."

Utmärkelsen delades ut under Kvalitetsmässan i Göteborg.

Källa: Kvalitetsmässan

13 november 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng