Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan F-Secure och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Autoskydd mot skadlig kod

Hela 80 procent av all skadlig kod hittar sig in genom ouppdaterade program. Med patchhantering och Software Updater så uppdateras dina enheter automatiskt. Klient- och serverskydd som tjänst har inga långa avtalstider och du betalar bara för det du använder. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 6 september 2019 säkerhet

– Vi ser en tydlig trend mot tjänstefiering, även inom säkerhet. Programmen vi använder måste fungera och finnas. Det bästa för företag och organisationer är att de kan fokusera på sin verksamhet och låta en partner ta hand om delar av säkerhetsarbetet. Dessutom är det svårt att ha relevant kompetens internt inom säkerhet och därför passar den här tjänsten så bra, säger Fredrik Sjöberg, Sverigechef på F-Secure.

F-Secure och Atea erbjuder Klient- och serverskydd som tjänst. Den bygger på produkten Protection Service for Business från den finska leverantören. I tjänsten ingår inte bara skydd mot skadlig kod utan även patch management för att minimera risken för virusangrepp genom ouppdaterad mjukvara.

Enkelt och automatiskt

Software Updater innebär att man hela tiden kontrollerar och ser till att man har den senaste versionen av de program som är installerade, vilket är en unik fördel. Idag uppskattas att hela 80 procent av all skadlig kod tar sig in genom program som inte är uppdaterade.

– Det här är ett eftersatt område hos många av våra kunder men aktiverar du Software Updater och patchhantering så uppdateras dina klienter automatiskt. Tillsammans med klientskydd löser det en stor del av säkerhetsarbetet.

– För kunden är det väldigt enkelt. Traditionellt har uppdateringar krävt både tid och underhåll men nu sköts allt automatiskt. Tidigare försökte man i första hand skydda sig mot känd skadlig kod och det skedde reaktivt. Med den här lösningen sker sökningen efter okänd skadlig kod proaktivt. Det gör man genom att analysera hur kod beter sig och vad den försöker göra.

Få falsklarm

– Vi har en hög skyddsnivå, samtidigt som vi sällan varnar för skadlig kod i onödan. Att skicka för många falsklarm kan vara förödande. Men när det väl har skett en incident så skickar tjänsten ut ett larm, säger Fredrik Sjöberg. 

Abonnemanget av lösningen är flexibelt och kunden betalar bara för nyttjandegraden av tjänsten. 

 Tjänsten passar därför de flesta företag. Kunden kan få full access till manageringsportalen eller så låter man oss hantera det helt, säger Niclas Wedlund, säkerhetsspecialist på Atea.

Rekommenderad läsning

gdpr-25-maj-folk-people.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Så säkrar du O365

5 mar 2018 säkerhet

Över 90 procent av alla ransomwareattacker sker via mejl. Office 365 har ett inbyggt skydd men för att säkra sig ytterligare behöver det skyddet kompletteras. Nu finns det möjlighet att via Cloud App Security for Office 365 testa om det finns skadlig kod i mejlen.

people-in-city.jpg

Cisco: Mjukvaran hotar säkerheten

13 dec 2017 säkerhet

2017 har varit ett helt banbrytande år när det gäller cyberattacker, där Petya och WannaCry är några av de kändaste. Utvecklingen beror bland annat på att hårdvaran fortsätter utvecklas enligt Moores lag, men mjukvaran har hamnat efter.

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.

tennis-bastad-960640.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Simplivity lätt val för Båstad

18 sep 2018 digit

Sedan Båstad kommun investerade i den hyperkonvergerade datacenter-lösningen Simplivity har de upplevt mindre komplexitet, bra prestanda och en hög driftsäkerhet. Kommunen har också tjänat in stora summor pengar på köpet. 

trendmicro-native.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Virtuell patchning räddare i nöden

7 jan 2019 säkerhet

Det är en utmaning att hinna patcha om för att täppa till sårbarheter och säkerhetshål. Virtuell patchning från Trend Micro läker såren temporärt, så att företag och organisationer följer sina säkerhetspolicys och samtidigt sparar pengar.

Hp-sureview.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Säkraste skärmen från HP

10 maj 2019 säkerhet

I takt med allt fler aktivitetsbaserade kontor ökar också behovet av skydd mot visuell hacking av känslig information. HP Sure View är en extern bildskärm i full storlek med inbyggt sekretessfilter ett knapptryck bort.

lidingo.jpg
video

Attacken mot Lidingö

30 jul 2019 säkerhet

När Windows 10 drabbades av en aggressiv cyberattack gick Lidingö stad snabbt in i akutläge. Tillsammans lyckades kommunens krisledningsgrupp och it-avdelning lösa problemen och ta fram rutiner som förebygger liknande angrepp i framtiden.

poliskortege.jpg
video
Ett samarbete mellan Veritas och Voister

Veritas skapar säkra moln

10 jun 2019 säkerhet

Veritas SaaS Backup skyddar din data i molnet från malware och oavsiktliga dataförluster. Verktyget passar Office 365, G-Suite och Salesforce. Implementeringen tar bara några minuter och ingen hårdvara behövs. 

dörr mot gul vägg öppnas och mkt ljus kommer ut.jpg

Så ökar it-brotten

28 okt 2019 säkerhet

Antalet företag som har utsatts för någon typ av it-brottslighet under de senaste två åren har ökat från 19 till 29 procent. Det visar en undersökning från Företagarna.