Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Lekande lätt med Lenovo

Fler och fler mötesrum utrustas med lösningar för att kunna sätta upp snabba videomöten. Bekymret är dock att det inte alltid går så fort som man skulle vilja. Det problemet vill Lenovo lösa med sin 100-procentigt Microsoftbaserade Thinksmart Hub 500.

– Det tar i snitt tio minuter att koppla upp sig och köra igång det videomöte man ska ha. Det är en arbetstimme om dagen per sex medarbetare. Med vår lösning vill vi istället få ner den tiden till tio sekunder, säger Martin Sig, Nordic and Baltic Smart Office Specialist på Lenovo.

Thinksmart Hub 500 är en pc med touchskärm som kan placeras i vilket rum som helst med en skärm och fungerar för upp till tio deltagare. Skillnaden mot vanliga videomöteslösningar är att man här inte behöver ha med sig sin egen dator för att koppla upp sig mot mötet på den storskärm som sitter på väggen.

Här utrustas rummet istället med en Hub 500 till vilken mötesbokningen automatiskt överförs via Outlook när mötet drar igång. I stort sätt accepterar man bara att man är i rummet och mötet kan sätta igång.

– Vi ser hur många bolag bygger in lösningar med dockor i små och stora mötesrum, där kablar ska kopplas in för både ljud och bild och där det inte alltid fungerar meddetsamma. I vår Thinksmart Hub 500 finns alla lösningar i en enda pc med touchskärm. Den här lösningen är ett så kallat Teams Room System och kan utvidgas med extra mikrofoner och högtalare så att den kan användas i större lokaler.

thinksmart hub 500.jpg

Thinksmart Hub 500

100 procent Microsoft

Thinksmart Hub 500 kommer fullutrustad med Windows verktyg för videomöten. I dagsläget finns alltså både Skype och Teams men eftersom Hub 500 i grunden bygger på en pc-struktur, går det att installera andra mjukvaror för videomöten på den.

Om man har en Powerpointpresentation som ska visas upp under mötet bifogar man helt enkelt den i bokningen. När det sen är dags delar du som användare upp det till en split screen med mötesrummet på ena delen och presentationen på den andra.

I takt med att så kallade huddle rooms, det vill säga små traditionella mötesrum som utrustas med videomöteslösningar, blir allt mer populära tror Martin Sig att Lenovos nya produkt kan fylla sitt syfte.

– Vi ser hur marknaden exploderar för att ha små och effektiva möten på distans. Då vill man inte krångla för mycket utan det ska vara snabbt och smidigt. Den efterfrågan tror jag i kan möta med Thinksmart Hub 500. Redan ett år efter lansering får vi mycket feedback, och positiv sådan, från stora bolag såväl här i Danmark som i Sverige, säger han.

Skulle något inte fungera som det bör finns en treårsgaranti, och support som innebär att Lenovo kommer ut till platsen där produkten finns. Dessutom kan man få genomgång av Lenovo eller någon av deras återförsäljare på plats om hur produkten fungerar.

Martin sig lenovo.jpg

Martin Sig, Lenovo

Hur ser framtiden ut?

– Vi har många nya idéer. Detta är i första hand en Microsfotanpassad produkt men det finns förstås möjligheter att utvidga det. Smart Office är överhuvudtaget en marknad som Lenovo satsar stort på och vi kommer att introducera flera nya och spännande produkter.

25 juni 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Lenovo

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng