Facebook bojkottar Huawei

kinesisk-drake.jpg

I kölvattnet av Googles block av Huawei så kommer nästa bakslag för det kinesiska storföretaget. Facebook, Instagram och Whatsapp kommer inte att ingå på kommande Huawei-telefoner.

Facebook väljer också att ta avstånd från Huawei genom att inte ha sina appar förinstallerade på Huaweis kommande telefoner.

Personer som redan äger en Huawei-modell kommer inte att märka av de nya reglerna. Dessa ska fortfarande kunna använda sina Facebook-appar och uppdatera dem. De som köper befintliga modeller kommer också fortsättningsvis att kunna ladda ned apparna via Google Playstore.

Personerna som påverkas mest är de som köper någon av de kommande Huawei-telefonerna. Dessa användare kommer inte att få Facebooks appar förinstallerade, samtidigt som de inte kan ladda ned dem på egen hand via Google Playstore eller Google Apps.

Google har tidigare sagt att de inte kommer erbjuda sin Android-mjukvara till kommande Huawei-modeller. För de redan existerande modellerna på marknaden kommer dock fortsatt Google Play och Apps att finnas kvar.

Beslutet har fått ringar på vattnet runt om i Europa och Asien, där kunder som Reuters pratat med känt en ovilja att handla Huawei-telefoner på grund av den rådande osäkerheten. Olika analytikerföretag förväntar sig också en dramatisk nedgång i antal sålda Huawei-modeller.  

Källa: Reuters

10 juni 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Voisters nyhetsbrev

Prenumerera på Voisters nyhetsbrev och håll dig uppdaterad

Stäng
Stäng