Smarta kartor och nät

Mazemap ger dig en smart karta över dina lokaler och med Purple kan du optimera affären via nätverket. Det är några av lösningarna som kan integreras i Ciscos trådlösa nät.

 

– Mazemap fungerar som en webbplattform som man kan använda både i mobilen och på datorn i en webbläsare. Det är ett enkelt, digitalt verktyg för att hitta rätt i stora byggnader och visa upp var saker och ting finns på en karta, säger Steinar Morland, affärsutvecklingschef på Mazemap.

– Om vi tittar på systemet och tar Uppsala universitet som exempel, kan man söka på salar i de olika universitetsbyggnaderna och enkelt plocka fram en vägbeskrivning för hur man tar sig dit. Uppsala universitet har som mål att ha norra Europas bästa tillgänglighet.

– Något av de allra viktigaste är att visa hur personer med rörelsehinder ska hitta, och då kan man trycka på ett sådant alternativ i Mazemap och få upp en alternativ väg. Överhuvudtaget sparar verktyget otroligt mycket tid för anställda och studenter på universitetet.

Vilka andra kan dra nytta av Mazemap?

– Vi arbetar mycket med sjukhus i syfte att visa både patienter och anställda var och ting saker ligger. Vi har också så kallad asset tracking för att hitta exempelvis rullstolar. Men vi ser också intresse i traditionell kontorverksamhet för att visa vilka mötesrum som är tillgängliga, med automatisk avbokning av rum som inte blir använda.

En annan partner är Purple. Vad gör ni, Julia Lobera Pérez?

– Vi arbetar med analyslösningar som gör att kunder som erbjuder wifi på en viss yta får möjlighet att lära känna sina användare och interagera med dem. Samtidigt som användarupplevelsen skräddarsys när man befinner sig på det trådlösa nätverket, får ägaren av nätverket koll på hur och när användare tar del av nätverket, och hur de anslöt sig, säger Julia Lobera Pérez, kundansvarig Emear Syd på Purple.

Elin Khosrawi Enmark, vilka kan ha nytta av detta?

– Nöjesparker och retail, och andra branscher där ett nätverk är ett måste. Jag tror många är intresserade av att räkna på en ROI och hitta case om varför man ska göra en sådan här investering, säger Elin Kosrawi Enmark, Slolution Partner Manager på Cisco Sverige.

26 februari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Elisabeth NoredigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng