Google, hur ser jag ut?

smart-mirror-960640.jpg

Det har väl knappast undgått någon att digitala röstassistenter blir allt vanligare och nu har de även tagit sig in i badrummet. Capstone Connected Home lanserar Google-kompatibla Smart Mirror.

Spegeln ger dig tillgång till en Google Assistant, låter dig kolla vädret, trafiken och Youtube. Det sistnämnda kan vara extra passande om du har tråkigt vid tandborstningen eller vill få tips och inspiration inför en dålig hårdag. Det kommer också finnas tillgång till andra sociala medier men det är ännu lite oklart vilka.

Eftersom Google Assistant är inbyggt i spegeln går det även att komma åt Google Drive och skriva ut mejl med touchskärmen.

Via Googles röstigenkänning så kan spegeln skilja mellan upp till sex olika röster, vilket gör att den inte kommer ta upp fel kalender när du frågar om hur din dag ser ut.

Spegeln visades för första gången upp under CES 2019 i Las Vegas, är cirka 48x55 centimeter och fungerar som en vanlig spegel när funktionerna inte används.

Capstone Connected Home uppger att den smarta spegeln kommer att bli tillgänglig på marknaden under de kommande månaderna, men någon prisinformation finns inte än.

Källa: Techradar

9 januari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng