Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ciscos smarta lokala lösningar

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron, Adobestock 31 januari 2019 digit

– På Cisco Live släpper vi ACI Anywhere. Det är en uppgradering av vår hyperkonvergerade plattform Hyperflex, förbättringar för Cloudcenter samt nya affärsavtal, säger Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco Sverige.

Vad innebär Application Centric Infrastrutcure, ACI?

– Där arbetar vi med säkerhet och automation och policy. Detta kan vi nu sträcka till publika molnleverantörer, och vi lanserar det här för Azure och AWS, vilket är väldigt spännande.

Vad betyder det att sträcka ut det till dessa molnleverantörer?

– Det betyder att det inte spelar någon roll var man vill konsumera dessa tjänster. Antingen gör man det i sitt egna datacenter, eller i ett publikt moln. Vi går dit datan finns.

Vad innebär det för svenska företag och organisationer?

– Det innebär att data inte längre är centraliserat, utan data finns överallt. Och man vill komma så nära källan som möjligt för att kunna göra en analys och därför går man dit datan är. Det betyder att företag och organisationer kan fokusera mer på verksamhetsbeslut mer än att bara fokusera på vad tekniken tillåter. På så sätt blir det mer flexibelt och mer tillgängligt.

Är det något marknaden har efterfrågat?

– Ju mer saker som är uppkopplade i form av IoT, desto mer data har vi, och då krävs det mer analyser och det blir inte effektivt att centralisera allting, utan vill göra analysen på plats. Det gör att man kan ha en centralpunkt för managering, men många noder på olika orter i Sverige där datan kan analyseras på plats. Och det är något vi släpper med vår nya Hyperflex.

Vad är nytt med den?

– Vi släpper en lite mindre variant som faktiskt kan tillgodose det här behovet. Man kan ställa ut dem på mindre orter utan att det krävs it-personal för att drifta det, utan allt sker centralt ifrån. Och sen kan man utnyttja den datakraften ute på plats.

Vilka fler nyheter har ni?

– Det stämmer. En produkt som heter Cloudcenter som har funnits ett tag, och som nu förbättras. Det handlar om livscykelhantering av applikationer. Och även nya affärsavtal för att investera i datacenter.

Brinner du extra för någon av lösningarna?

– Det skulle vara den nya uppgraderingen på Hyperflex. Det ser jag mycket fram emot och det har varit efterfrågat länge. Det blir superkul.  

Rekommenderad läsning

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

alphace.jpg

Så fick AlphaCE trådlöst

11 apr 2018 digit

Expansiva utbildningsföretaget AlphaCE behövde en säker och flexibel nätverkslösning till samtliga kontor inom bolaget. Det blev molnbaserade Cisco Meraki.

Axfood-ny.jpg

Kundnytta i fokus för Axfood

18 apr 2017 digit

Molnförflyttningar och tjänster som skapar en förbättrad kundupplevelse. Det är några av hållplatserna på den digitala resan som Axfood gör just nu.

MG_Rex_160322_5688.jpg

Service utan avbrott

23 maj 2016 digit

I Rådhuset, mitt i Umeå, sjuder det av aktivitet i konferensrum, restauranger och festsalar. Krögarparet Mia och Anders Karlsson lägger sin energi på gästerna, maten och servicen. De behövde en it-lösning som fungerar utan deras inblandning.

Inomhuspositioneringinomvården_960x640.jpg

Inomhuspositionering säkrar vården

13 jun 2016 digit

Koll på utrustningen och ett säkrare liv för dementa patienter. Inomhuspositionering ger många fördelar till vården. Per Holm, produktspecialist på Cisco och Lars Cederholm, affärsutvecklare kommunikation på Atea, berättar om möjligheterna.

jerhamre.jpg
video

Apple Cisco skapar bättre täckning

21 feb 2017 digit

Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco, är en del av ett utvecklingsprojekt mellan Cisco och Apple där man bland annat tittar på olika lösningar för att förbättra surfupplevelsen för Iphoneanvändare i Cisconät.

HyperFlexNew_960x640.jpg
video

Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

24 feb 2017 cisco live

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

AdobeStock_41902079.jpg

SDC tar skogen in i molnet

16 mar 2017 Digit

Tack vare SDC ligger skogsbranschen i digitaliseringens framkant. Nu leder alla skogsvägar mot molnet och ett mer mobilt arbetssätt.

cisco-live-mässa-960640.jpg
video

Nya flexibla Hyperflex

1 feb 2018 digit

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.