Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ciscos smarta lokala lösningar

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron, Adobestock 31 januari 2019 digit

– På Cisco Live släpper vi ACI Anywhere. Det är en uppgradering av vår hyperkonvergerade plattform Hyperflex, förbättringar för Cloudcenter samt nya affärsavtal, säger Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco Sverige.

Vad innebär Application Centric Infrastrutcure, ACI?

– Där arbetar vi med säkerhet och automation och policy. Detta kan vi nu sträcka till publika molnleverantörer, och vi lanserar det här för Azure och AWS, vilket är väldigt spännande.

Vad betyder det att sträcka ut det till dessa molnleverantörer?

– Det betyder att det inte spelar någon roll var man vill konsumera dessa tjänster. Antingen gör man det i sitt egna datacenter, eller i ett publikt moln. Vi går dit datan finns.

Vad innebär det för svenska företag och organisationer?

– Det innebär att data inte längre är centraliserat, utan data finns överallt. Och man vill komma så nära källan som möjligt för att kunna göra en analys och därför går man dit datan är. Det betyder att företag och organisationer kan fokusera mer på verksamhetsbeslut mer än att bara fokusera på vad tekniken tillåter. På så sätt blir det mer flexibelt och mer tillgängligt.

Är det något marknaden har efterfrågat?

– Ju mer saker som är uppkopplade i form av IoT, desto mer data har vi, och då krävs det mer analyser och det blir inte effektivt att centralisera allting, utan vill göra analysen på plats. Det gör att man kan ha en centralpunkt för managering, men många noder på olika orter i Sverige där datan kan analyseras på plats. Och det är något vi släpper med vår nya Hyperflex.

Vad är nytt med den?

– Vi släpper en lite mindre variant som faktiskt kan tillgodose det här behovet. Man kan ställa ut dem på mindre orter utan att det krävs it-personal för att drifta det, utan allt sker centralt ifrån. Och sen kan man utnyttja den datakraften ute på plats.

Vilka fler nyheter har ni?

– Det stämmer. En produkt som heter Cloudcenter som har funnits ett tag, och som nu förbättras. Det handlar om livscykelhantering av applikationer. Och även nya affärsavtal för att investera i datacenter.

Brinner du extra för någon av lösningarna?

– Det skulle vara den nya uppgraderingen på Hyperflex. Det ser jag mycket fram emot och det har varit efterfrågat länge. Det blir superkul.  

Rekommenderad läsning

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

stor stor maskin som gräver i stenbrott.jpg
video

Ciscos nya ögon

17 mar 2020 digit

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.

sjukvårdspersonal springer med patient i sjukhussäng.jpg
video

Kalmars säkra nät

29 jan 2020 digit

Säkerhet och stabilitet i nätet är prio ett för Region Kalmar län. Just nu testar regionen nätverkslösningarna SDA och SD-WAN, som på sikt kan göra stor nytta i verksamheten. Det berättar Magnus Fisch, som besöker Cisco Live för att få veta ännu mer om den senaste tekniken. 

mamma och flicka plockar grönsaker i en affär.jpg
video

Icas nya nät

11 mar 2020 digit

Ica gör sig redo för nästa generations nätverk med ACI, Application Centric Infrastructure. Förhoppningen är att det ska leda till en enklare förvaltning och underhåll, samtidigt som bolagets tjänster kan levereras snabbare och säkrare. Det berättar Walter Stern under Cisco Live i januari. 

två resväskor på en flygplats med ett flygplaan i bakgrunden.jpg
video
ett samarbete mellan cisco och voister

Flyg med wifi 6

3 mar 2020 digit

Företag och organisationer har börjat anamma wifi 6-tekniken och samtidigt anpassas allt fler klienter för nästa generations nätverk. Med kortare svarstider och bättre applikationsupplevelse kommer flygplatser och shoppingcenter tjäna på att växla upp sina nät. 

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

satya-nadella.jpg

Azure knappar in

1 nov 2019 digit

Den globala molnmarknaden ökade med 37 procent under årets tredje kvartal, jämfört med samma period 2018. Amazon leder fortsatt racet men Microsoft knappar in en aning, enligt analysföretaget Canalys. 

AdobeStock_41902079.jpg

SDC tar skogen in i molnet

16 mar 2017 Digit

Tack vare SDC ligger skogsbranschen i digitaliseringens framkant. Nu leder alla skogsvägar mot molnet och ett mer mobilt arbetssätt.

alphace.jpg

Så fick AlphaCE trådlöst

11 apr 2018 digit

Expansiva utbildningsföretaget AlphaCE behövde en säker och flexibel nätverkslösning till samtliga kontor inom bolaget. Det blev molnbaserade Cisco Meraki.