Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ciscos smarta lokala lösningar

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

Text Tim Leffler Foto Fredrik Kron, Adobestock 31 januari 2019 digit

– På Cisco Live släpper vi ACI Anywhere. Det är en uppgradering av vår hyperkonvergerade plattform Hyperflex, förbättringar för Cloudcenter samt nya affärsavtal, säger Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco Sverige.

Vad innebär Application Centric Infrastrutcure, ACI?

– Där arbetar vi med säkerhet och automation och policy. Detta kan vi nu sträcka till publika molnleverantörer, och vi lanserar det här för Azure och AWS, vilket är väldigt spännande.

Vad betyder det att sträcka ut det till dessa molnleverantörer?

– Det betyder att det inte spelar någon roll var man vill konsumera dessa tjänster. Antingen gör man det i sitt egna datacenter, eller i ett publikt moln. Vi går dit datan finns.

Vad innebär det för svenska företag och organisationer?

– Det innebär att data inte längre är centraliserat, utan data finns överallt. Och man vill komma så nära källan som möjligt för att kunna göra en analys och därför går man dit datan är. Det betyder att företag och organisationer kan fokusera mer på verksamhetsbeslut mer än att bara fokusera på vad tekniken tillåter. På så sätt blir det mer flexibelt och mer tillgängligt.

Är det något marknaden har efterfrågat?

– Ju mer saker som är uppkopplade i form av IoT, desto mer data har vi, och då krävs det mer analyser och det blir inte effektivt att centralisera allting, utan vill göra analysen på plats. Det gör att man kan ha en centralpunkt för managering, men många noder på olika orter i Sverige där datan kan analyseras på plats. Och det är något vi släpper med vår nya Hyperflex.

Vad är nytt med den?

– Vi släpper en lite mindre variant som faktiskt kan tillgodose det här behovet. Man kan ställa ut dem på mindre orter utan att det krävs it-personal för att drifta det, utan allt sker centralt ifrån. Och sen kan man utnyttja den datakraften ute på plats.

Vilka fler nyheter har ni?

– Det stämmer. En produkt som heter Cloudcenter som har funnits ett tag, och som nu förbättras. Det handlar om livscykelhantering av applikationer. Och även nya affärsavtal för att investera i datacenter.

Brinner du extra för någon av lösningarna?

– Det skulle vara den nya uppgraderingen på Hyperflex. Det ser jag mycket fram emot och det har varit efterfrågat länge. Det blir superkul.  

Rekommenderad läsning

david goeckeler.png

Cisco Live: Datacenter utan center

30 jan 2019 digit

Cisco ska finnas där datan finns. Det är huvudbudskapet när chefen för nätverk och säkerhet, David Goeckeler, inleder Cisco Live i Barcelona. För att det ska bli möjligt presenterar bolaget en ny ACI och en ny Hyperflex.

HyperFlexNew_960x640.jpg video

Nätverk nyckelfaktor i Hyperflex

24 feb 2017 cisco live

Ciscos Hyperflex som är komplett med nätverk har uppdaterats till 2.0. Greger Jerlehagen, affärsområdeschef datacenter Cisco Sverige berättar om senaste uppdateringen av den hyperkonvergerade lösningen.

cisco-live-mässa-960640.jpg video

Nya flexibla Hyperflex

1 feb 2018 digit

Den senaste versionen av Hyperflex har precis lanserats. Kaustubh Das förklarar nyttan med de nya funktionerna och berättar om planerna framöver.

hyperflex-960640.jpg
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Säker, smidig och hyperflex

23 jan 2019 digit

Valfrihet att lagra både publikt och privat, vilket många svenska kommuner uppskattar, ger en fördel för Hyperflex. Dessutom finns det ekonomiska vinster. Det menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige. 

sddefault (1).jpg video

Devnet som utvecklare

6 feb 2018 digit

Behovet av att snabbt utveckla och testa nya lösningar är stort. För några år sedan lanserade Cisco Devnet som har blivit en allt mer betydande verksamhet för bolaget. Under Cisco Live kunde besökare koda chatbottar och krossa brandväggar.

smart-stad-960640.jpg video

Framtidens intuitiva nät

8 feb 2018 digit

Ciscos intuitiva nätverk skyddar för hot som malware och har en inbyggd machine learning. Under Cisco Live lanserades Cisco DNA Center Assurance. 

en herde är ute med sina får i ett stort landskap.jpg

Azure är lika med ansvar

21 maj 2018 digit

Microsofts molntjänst växer med nya funktioner och användningsområden. När stora moln breder ut sig krävs också en ansvarsfull hantering av molnets innehåll, enligt Nicole Herskowitz, general manager för Microsoft Azure.

komatsuforest960640.jpg video
Ett samarbete mellan Cisco och Voister

Cisco säkrar skogen

14 nov 2018 digit

Skogsmaskinsföretaget Komatsu Forest har investerat i två hyperkonvergerade datacenter från Cisco. Valet föll på Hyperflex 3.0 med stöd för stretchat kluster och därmed ska säkerheten, skalbarheten och prestandan bli bättre.