Ciscos smarta lokala lösningar

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

– På Cisco Live släpper vi ACI Anywhere. Det är en uppgradering av vår hyperkonvergerade plattform Hyperflex, förbättringar för Cloudcenter samt nya affärsavtal, säger Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco Sverige.

Vad innebär Application Centric Infrastrutcure, ACI?

– Där arbetar vi med säkerhet och automation och policy. Detta kan vi nu sträcka till publika molnleverantörer, och vi lanserar det här för Azure och AWS, vilket är väldigt spännande.

Vad betyder det att sträcka ut det till dessa molnleverantörer?

– Det betyder att det inte spelar någon roll var man vill konsumera dessa tjänster. Antingen gör man det i sitt egna datacenter, eller i ett publikt moln. Vi går dit datan finns.

Vad innebär det för svenska företag och organisationer?

– Det innebär att data inte längre är centraliserat, utan data finns överallt. Och man vill komma så nära källan som möjligt för att kunna göra en analys och därför går man dit datan är. Det betyder att företag och organisationer kan fokusera mer på verksamhetsbeslut mer än att bara fokusera på vad tekniken tillåter. På så sätt blir det mer flexibelt och mer tillgängligt.

Är det något marknaden har efterfrågat?

– Ju mer saker som är uppkopplade i form av IoT, desto mer data har vi, och då krävs det mer analyser och det blir inte effektivt att centralisera allting, utan vill göra analysen på plats. Det gör att man kan ha en centralpunkt för managering, men många noder på olika orter i Sverige där datan kan analyseras på plats. Och det är något vi släpper med vår nya Hyperflex.

Vad är nytt med den?

– Vi släpper en lite mindre variant som faktiskt kan tillgodose det här behovet. Man kan ställa ut dem på mindre orter utan att det krävs it-personal för att drifta det, utan allt sker centralt ifrån. Och sen kan man utnyttja den datakraften ute på plats.

Vilka fler nyheter har ni?

– Det stämmer. En produkt som heter Cloudcenter som har funnits ett tag, och som nu förbättras. Det handlar om livscykelhantering av applikationer. Och även nya affärsavtal för att investera i datacenter.

Brinner du extra för någon av lösningarna?

– Det skulle vara den nya uppgraderingen på Hyperflex. Det ser jag mycket fram emot och det har varit efterfrågat länge. Det blir superkul.  

31 januari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron, Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng