Nya regler för telekom

nya-regler-for-telekom.jpg

När Peter Eriksson träffade de andra EU-ländernas digitaliseringsministrar i Bryssel den 4 december diskuterade de ett finansieringsprogram för den digitala omvandlingen i Europa. Andra frågor på dagordningen var ett europeiskt kompetenscentrum för cybersäkerhet och uppdaterade regler för e-privacy.

På telekområdets möte ska digitaliseringsministrarna komma överens om delar finansieringsprogrammet för ett digitalt Europa som är framtaget för att stödja den digitala omvandlingen av ekonomi och samhälle, och bidra till att europeiska medborgare och företag kan dra nytta av dess fördelar, skriver regeringskansliet.

Ministrarna får också en lägesrapport om förslaget att inrätta ett europeiskt kompetenscentrum för frågor som rör cybersäkerhet, samt diskutera förslaget om att uppdatera reglerna för integritet och elektronisk kommunikation.

Mandat för Berec

Ministerrådet godkänner sannolikt också en reform för mer enhetligare regler för telekommunikation inom EU. Reformen omfattar den europeiska kodexen för elektronisk kommunikation och ett uppdaterat mandat för EU-myndigheten Berec, organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation.

Det österrikiska ordförandeskapet rapporter också kommer om förhandlingsläget om att vidareutnyttja information från den offentliga sektorn, förslaget om att revidera reglerna för toppdomänen .eu samt förslaget om en ny cybersäkerhetsförordning.

14 december 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng