Säkerhet via Vinnova

manniskor-kastar-skuggor.jpg

God säkerhet är avgörande för att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Därför satsar Vinnova närmare 200 miljoner kronor fram till 2020 på att få fram innovativa lösningar som stärker digital säkerhet och tillförlitlighet. Nu får 17 innovationsprojekt finansiering med 26 miljoner kronor.

– För att Sverige ska bli världsledande inom digitalisering, behöver individer, företag och offentlig verksamhet vara trygga med att använda olika digitala system och tjänster. Då behövs innovativa lösningar som kan bidra till det, säger Tommy Schönberg, som leder programmet på Vinnova, i ett pressmeddelande.

Vinnovas satsning på digital säkerhet riktar sig till företag, offentlig verksamhet, universitet och högskolor och andra aktörer som vill utveckla nya lösningar.

Här är några av de 17 innovationsprojekt som nu får finansiering.

Dataskydd med molnbaserad videoretuschering för IoT-teknik använt på offentliga platser
Projektkoordinator: Think Privacy AB
Utveckling av ett automatiskt system som med hjälp av AI ska kunna sudda ut ansikten, registreringsnummer och annan identifierbar information från videoövervakning som samlats in på offentliga platser.

Digitala lås för e-handel
Projektkoordinator: 4Miga AB
Ska ta fram och demonstrera kostnadseffektiva och smidiga digitala lås för e-handelleveranser, där låsen endast kan öppnas och stängas av rätt aktörer.

Ett hemlarm med digital grannsamverkan
Projektkoordinator: Alvira AB
Ska utveckla ett uppkopplat hemlarm som går att styra via en app, och som även går att koppla samman för att skapa en digital grannsamverkan.

27 november 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldsäkerhetFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng