IBM möts på riktigt

Med kontor från norr till syd och medarbetare i ständig rörelse blev en flexibel videomöteslösning allt viktigare för IBM. Med Cisco Webex Board är resultatet bättre dialog och högre effektivitet.

– Vi började använda videolösningar för att krympa avstånden mellan våra medarbetare i bland annat Stockholm och Malmö. Att valet föll på Cisco Webex Board och appen Cisco Webex Teams beror på att vi uppfattade det som en enkel, lättillgänglig lösning som är flexibel var man än befinner sig, säger Anna-Lena Beckman, fastighetschef IBM Sverige och Norge på Cisco Connect i Stockholm.

– Vi behövde inte installera något i ett visst rum utan lösningen är tillgänglig både med skärmar på kontoret och i medarbetarnas pc och telefon. Den här tekniken är inte några få förunnad, den är varje medarbetares teknik.

När vi ser varandra och delar både material och ansiktsuttryck går det inte att ducka, du måste vara närvarande.

Anna-Lena Beckman, fastighetschef IBM Sverige och Norge

Hur har tekniken påverkat ert samarbete?

– Den har absolut krympt avstånden mellan oss. De där milen mellan kontoren i Stockholm och Malmö upplevs inte lika långa nu. Vi kommer närmare varandra och det är lättare att förstå varandra. Det är en helt annan närvaro och det skapar en komfortabel känsla för våra medarbetare.

– Redan nu ser vi hur effektiviteten har ökat signifikant. Har man enbart ett telefonmöte är det inte ovanligt att deltagarna kanske ägnar sig åt annat vid sidan av och det är lätt att tappa fokus. När vi ser varandra och delar både material och ansiktsuttryck går det inte att ducka, du måste vara närvarande.

Vad är nästa steg?

– På de kontor där vi har installerat lösningen har många medarbetare tagit den till sig. Nu fortsätter vi den resan och utvecklar möjligheterna maximalt oavsett om det är en dator, telefon eller annan enhet som du har framför dig.

1 november 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter fredrik adolfssondigitFoto fredrik kron, adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng