Nu invigs Digg

svensk flagga i vinden.jpg

Under måndagen gick startskottet för Digg, myndigheten för digital förvaltning. Enligt civilminister Ardalan Shekarabi är myndigheten grunden för att Sverige ska bli ledande inom digitalisering av offentlig sektor.

– Digitaliseringen har en otroligt viktig roll för Sverige och måste förstärkas inom alla offentliga verksamheter. Vi har tidigare behövt ett system och en struktur för detta, och nu är det på plats. Nu ska vi ta klivet till att på riktigt bli bland de bästa i världen på digitalisering i offentlig sektor, säger Ardalan Shekarabi. 

Han fortsatte med att önska lycka till med det nya uppdraget åt Anna Eriksson, generaldirektör på Digg, samt att påpeka att det finns ett stort stöd för den nya myndigheten runt om i landet.

– Oavsett vilken färg det är på partiet som får styra efter valet så är jag säker på att regeringen kommer vilja att den offentliga sektorn ska fungera så effektivt som möjligt, och sätta medborgarnas behov i fokus.

Efter det var ordet Anna Erikssons, som nämnde tre punkter där Digg kommer vara speciellt viktigt.

– Vi ska arbeta mycket med samordning. Många kommuner i landet är duktiga på digitalisering inom sitt respektive område, men vi ska se till att samordningen blir bättre. Ett exempel kan vara att medborgare inte ska behöva lämna in samma uppgifter till kommuner flera gånger.

– Digg ska också vara en myndighet som handlar mycket om modernisering, inspiration och nytänkande. Här ska vi våga prova på nya saker. Och sist men inte minst ska vi vara ett stöd för hela svenska folket. För mig är detta första dagen på en lång resa, och jag längtar till att få kavla upp ärmarna och sätta igång.

3 september 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng