Ett samarbete mellan HP och Voister

Inget brus med HP

Nu presenterar HP en viktig pusselbit för smarta, digitala möten. Konferenssystemet HP Elite Slice skalar bort onödigt brus, innebär hög säkerhet och är lätt att använda.

– Parallellt med att allt fler företag anammar öppna kontorslösningar och ett mobilt arbetssätt ser vi idag en stark ökning av digitala möten. De sparar tid, pengar och är bra för miljön men många kan nog hålla med om att de också har nackdelar. Som att det är lätt att glömma bort den som ensam deltar på distans om alla andra sitter i samma fysiska mötesrum. Målet med HP Elite Slice for Meeting Rooms är att digitala möten ska fungera lika enkelt och upplevas på samma sätt som fysiska möten, säger Jenny Gustavsson, produktchef desktop och tjänster på HP Sverige.

Hon beskriver desktoplösningen för konferensrum som den sista pusselbiten i de senaste årens produktutveckling med fokus på samarbete.

Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk.

Jenny Gustavsson, produktchef Desktop och tjänster på HP Sverige

– Idag är alla våra Elite-datorer utrustade med mjukvara för brusreducering som också omfattar mötesdeltagare som inte är HP-användare. De erbjuder också möjligheten att rikta upptaget av mikrofonen och Skype for Business-certifierat som default. Med den kunskap vi har om arbetslivets förändring var det ett naturligt nästa steg att titta på ett lika användarvänligt som tekniskt genomtänkt konferensrumssystem.

Inbyggd säkerhet

Förutom att alla HP-användare kommer att känna sig som hemma är HP Elite Slice också it-avdelningens bästa kompis.

hp-slice-2.jpg

Med HP Elite Slice for Meeting Rooms blir digitala möten enklare för alla.

– Idag är trenden att ansvaret för företagets konferenssystem ligger någon annanstans än hos it-avdelningen, som gärna ser att den tekniken fungerar som allt annat. HP:s lösning blir en del av företagets it-infrastruktur och det innebär bland annat fördelar när det gäller säkerheten, säger Jenny Gustavsson och fortsätter:

– Det är många företag som låter besökare som vill koppla upp sig göra det i ett konferensrum, med obevakad tillgång till företagets nätverk. Det är bara ett exempel på vardagliga säkerhetsrisker i anknytning till konferenssystem. HP Elite Slice är utvecklat enligt samma säkerhetstänk som alla våra produkter och konfigureras på samma sätt. Till exempel kan usb-portarna låsas.

Brobyggare för samarbete

Under våren har HP Elite Slice för Windows 10 med Skype Room Systems testats i Sverige på tre företag från olika branscher. Jenny Gustavsson kan bara vara nöjd med resultatet.

– Lösningen fick genomgående väldigt positiv feedback där enkelheten och säkerhetens framhölls lite extra.

På tal om att den tekniska utvecklingen går fort finns det en generationsklyfta även när det gäller digitala konferenssystem. Ett mycket tydligt attribut gör HPs lösning till en brobyggare mellan olika åldrar och grader av teknikintresse.

– Alla känner igen en HDMI-kabel och vet hur den används. När deltagarna kommer in i konferensrummet ligger den på bordet och det är bara att plugga in sin dator och starta mötet. Om det mot förmodan är ett fysiskt möte är det bara att stoppa in sladden och använda datorn som vanligt. Lösningen gör också konferensrumstelefoner helt överflödiga. Enklare än så här blir det inte, avslutar Jenny Gustavsson.

17 september 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto HP, adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng