Flexiblare Azure Stack

stack-med-stenar-960640.jpg

Azure Stack är inte längre statiskt. Snart kan man investera smått för att sedan öka i kapaciteten, om ett sådant behov skulle dyka upp. Samtidigt ökar Microsoft antalet servrar till maximalt 16 stycken.

Under Microsoft Ignite i Orlando duggar nyheterna tätt och ett antal av dem rörde Azure Stack. Den hetaste Stack-nyheten är den ökade flexibiliteten som kan innebära att flera vågar investera i Azure-tillägget.  

Tidigare har en Azure Stack kommit färdiglevererad i ett rack med upp till tolv servar. Kunderna köper en miljö och anger hur mycket kraft de behöver från start. När investeringen och installeringen var gjord så var miljön statisk i storlek och stacken gick inte att bygga ut. Om taket hade nåtts vad gäller antingen processor, minne eller lagringskraft så fick man investera i en ny leverans

Nu har Microsoft ökat antalet servrar till 16 samt gjort det möjligt för kunden att göra en mindre investering från start och om behovet blir större så går det att öka kapaciteten allt eftersom. Enligt Microsoft kommer lösningen att underlätta för företag att möta olika affärsbehov.

Den nya, mer anpassningsbara Azure Stack kommer att göras tillgängligt under de kommande veckorna via integrerade system från Microsofts hårdvarupartners Avanade, Cisco, Dell, HPE, Huawei och Lenovo.

27 september 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng