IBM mest inkluderande

ibm-mest-inkluderande-arbetsplats.jpg

Teknikföretaget IBM Sverige får Unionens pris som Sveriges mest hbtq-vänliga arbetsplats år 2018. IBM prisas bland annat för sitt långsiktiga arbete med att stödja medarbetare som genomgått könsbekräftande vård, så kallat könsbyte.

– Unionens hbtq-pris är ett fantastiskt erkännande för oss eftersom det är våra medarbetare som nominerat IBM som arbetsgivare. Mångfald och inkludering bidrar till mer innovation och för oss som teknikföretag är nya idéer och innovation a och o. Att kunna vara öppen med vem du är på jobbet är att vara inkluderad, säger Marie Nilsson, mångfaldschef på IBM i Norden, i ett pressmeddelande.

Mångfald och inkludering bidrar till mer innovation och för oss som teknikföretag är nya idéer och innovation a och o.

Marie Nilsson, mångfaldschef på IBM i Norden

Samma möjligheter

Unionens hbtq-pris delas ut varje år till en arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetar för en inkluderande arbetsplats oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck.

– För Unionen är det viktigt att lyfta fram arbetsgivare som arbetar aktivt och systematiskt med att skapa en arbetsplats där alla får samma möjligheter och rättigheter, säger Marina Åman, andre vice ordförande för Unionen och fortsätter:

– Därför är det väldigt glädjande att dela ut årets pris till IBM Sverige, en arbetsgivare som via policys, utbildningar och kommunikation för upp frågorna på de anställdas dagordning och visar att ledningen, både globalt och lokalt, står för ett inkluderande ledarskap där alla är välkomna som de är.

Stöd till medarbetare

IBM har bland annat tagit fram en process för att stödja anställda som ska eller har genomfört könsbekräftande vård, ett så kallat könsbyte. Företaget har en klar arbetsordning för vad som sker inom organisationen ifall en medarbetare informerar om att den ska påbörja vård och processen innefattar både stöd till den berörde samt utbildning och samtal med den närmsta chefen och kollegor.

Sveriges största fackförbund delar varje år ut till en arbetsgivare som arbetar aktivt och systematiskt med att skapa en arbetsplats där vi alla ska få samma möjligheter och rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Syftet med Unionens hbtq-pris är att synliggöra goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där är en självklarhet att få definiera och vara sig själv. Priset har delats ut sedan år 2011 och tidigare vinnare är bland andra Nordic Choice Hotels, Ving och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet.

 

7 augusti 2018Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjöldledarskapFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng